Λέσβος: ΚΠΕ Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών πουλιών

12:57 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν μαζί τον κόσμο των μεταναστευτικών πουλιών της Λέσβου μέσα από την εξόρμηση για παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών 2017.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (Π.Η.Μ.Π.) καθιερώθηκε το 2006 και είναι μια ετήσια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού που δίνει έμφαση στην ανάγκη διατήρησης των μεταναστευτικών πουλιών και των ενδιαιτημάτων τους. Σκοπός της είναι να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό

εργαλείο στην κατεύθυνση παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τις απειλές που δέχονται τα μεταναστευτικά πουλιά, την οικολογική τους σπουδαιότητα και την ανάγκη για διεθνή συνεργασία για τη διατήρησή τους.

Κάθε χρόνο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναλαμβάνουν δράση και οργανώνουν εκδηλώσεις για το κοινό όπως φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, εκδρομές παρατήρησης πουλιών για να γιορτάσουν την Π.Η.Μ.Π. Η κύρια μέρα γύρω από την οποία ανά τον κόσμο οργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις είναι η 10η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, για τη Λέσβο, την Κυριακή 7 Μαΐου και για τις ώρες 10:30-14:00 θα εξορμήσουμε για παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής. Σημείο αρχικής συνάντησης το Νότιο παρατηρητήριο της Αλυκής (δρόμος πως Χωνί, στρίβουμε αριστερά κάτω αμέσως μετά την Αλυκή στην κατεύθυνση προς Καλλονή). Απαραίτητα συνοδευτικά το καπέλο και το αντηλιακό και συστήνεται τα ρούχα των συμμετεχόντων να είναι σε γήινα (μη έντονα) χρώματα. Κυάλια και τηλεσκόπια, προαιρετικά, καθώς θα παρέχονται στους συμμετέχοντες από τον εξοπλισμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Η εξόρμηση απευθύνεται σε έμπειρους και αρχάριους παρατηρητές πουλιών και κατά τη διάρκειά της θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τα κόλπο και τα μυστικά της παρατήρησης πουλιών και να εντοπίσουμε τα πιο αντιπροσωπευτικά μεταναστευτικά είδη πουλιών της εποχής σε υγροτοπικές περιοχές: Λασπότρυγγες, Βαλτότρυγγες, Ποταμοσφυριχτές, Χαλκόκοτες, Κρυπτοτσικνιάδες, Ποταμογλάρονα, Νανογλάρονα, Αργυρογλάρονα, Φλαμίνγκο κ.ά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξόρμηση τηλεφωνήστε στο Κέντρο ή και παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στο Facebook (

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:00-14:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα του Κέντρου στο facebook και στα τηλέφωνο 22530-28091 και 6972-809610.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα