Λάρισα: «Να κλείσει η δομή προσφύγων» στο Κουτσόχερο ζήτησαν συλλογικότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο

21:17 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα ο προσφυγικός καταυλισμός στο πρώην στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο καθώς οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι οι αρμόζουσες να φιλοξενούνται οικογένειες με μικρά, επεσήμαναν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας όπου συζητήθηκε το θέμα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Κοινωνικού ιατρείου, της Αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, της Ανταρσύα, της Επιτροπής αλληλεγγύης εκπαιδευτικών και της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες. Το παρόν έδωσαν και

4 πρόσφυγες που με ανακοίνωσή τους μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό.

«Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο πρώην στρατόπεδο έχει ως αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο αρκετά άτομα από τσιμπήματα σκορπιών, ενώ η γαστρεντερίτιδα θερίζει, ειδικά τα μικρά παιδιά», τόνισε η εκπρόσωπος του Κοινωνικού ιατρείου.

«Είναι κοινό αίτημα να κλείσει η δομή του Κουτσοχέρου», τονίστηκε από την Αντιρατσιστική πρωτοβουλία και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων.

Μεταφέροντας τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στη δομή του πρώην στρατοπέδου, ο Aras από το Αφγανιστάν, μίλησε για τους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά από τσιμπήματα ερπετών και τις δυσκολίες διαβίωσής τους σε σκηνές, την έλλειψη νερού και γιατρών. Κλείνοντας επεσήμανε πως «τα παιδιά μας και εμείς φύγαμε φοβισμένοι από τους στρατιώτες και τα όπλα τους και τώρα είμαστε σε ένα στρατόπεδο με στρατιώτες και όπλα ξανά».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε στην τοποθέτησή του πως «οι συνθήκες είναι καλύτερες από τις πρώτες ημέρες, αναμένονται οικίσκοι για να φιλοξενηθούν οι 800 με 850 πρόσφυγες που ζουν σήμερα στο Κουτσόχερο, ωστόσο κάνουμε ενέργειες να βελτιωθούν οι υποδομές που υπάρχουν, να λυθεί το ζήτημα της επάρκειας νερού και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για δρομολόγια λεωφορείων με τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες».

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους πως έως τις αρχές του επόμενου μήνα υα φτάσει στη Λάρισα κλιμάκιο για την καταβολή αιτήσεων ασύλου από την πλευρά των προσφύγων.

The post Λάρισα: «Να κλείσει η δομή προσφύγων» στο Κουτσόχερο ζήτησαν συλλογικότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα