Λάρισα: Απεργία και πορεία διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου

13:59 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας πραγματοποιήθηκε το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ και σωματείων.
Με αυξημένη συμμετοχή εργαζόμενοι και αγρότες διαμαρτυρήθηκαν κατά των μέτρων που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και το οποίο εισάγεται προς ψήφιση την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην ομιλία του ο αντιπροέδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θόδωρος

Απλιώτης επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα απεργούμε στη Λάρισα και σε όλη την Ελλάδα, παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας σε πολλούς χώρους δουλειάς, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφορίας με το παραμύθι της «ανάπτυξης», αλλά και την λυσαλέα άρνηση και επίθεση στην απεργία από τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη στήριξη εργοδοτών και κυβέρνησης.
Να το γράψουν καλά στο μυαλό τους ότι και να περάσουν τα μέτρα –θα μείνουν στα χαρτιά. Η εργατική τάξη με το κίνημα της θα οργανωθεί και θα το αντιπαλέψει στην πράξη, ώστε να μην εφαρμοστεί. Δώσαμε μια μάχη μέχρι τώρα με κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και τοπικά αλλά και πανελλαδικά εδώ και ένα μήνα. Το ΕΚΛ, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιήσαμε δεκάδες περιοδείες και συσκέψεις , μπήκαμε μπροστά για να ακυρωθούν προχθες Τεταρτη οι πλειστηριασμοί, είμαστε παρών σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα μέσα σε χώρους δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη και έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα , να μπλοκάρουμε τα αντιλαϊκά τους σχέδια.
Η σημερινή απεργία και συγκέντρωση μας, αποτελεί απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στην ΕΕ και στην μεγαλοεργοδοσία που εντείνουν την βάρβαρη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ Α ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η αντεργατική νομοθεσία για την απεργία που αλυσοδένει τη λειτουργία των συνδικάτων.
Άμεσα να υπογραφεί η ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό και στα 33,57 ευρώ για όσους αμείβονται με το κατώτερο ημερομίσθιο.
Άμεση επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανένα περιορισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.
Αμεση επαναφορά της 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους, καμία σύταξη κάτω από 600 ευρω.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20000 ευρω και 5000 για κάθε παιδί.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Επίδομα 600 ευρω το μήνα σε όλους τους ανέργους.
Καμία απόλυση και ελαστική μορφή εργασίας. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Νομοθετική ρύθμιση 7ωρης-5μερης-35ωρη εργασία, χωρίς μείωση μισθών και νομοθετική ρύθμιση της Κυριακής αργίας»

Νέο συλλαλητήριο θα γίνει τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 18.00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα