Κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

13:18 16/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων με ειδικούς, στα θέματα που αφορούν τη γεωγραφία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Θράκης ξεκίνησαν το Ινστιτούτο π² – Πρόοδος στην Πράξη σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης με θέμα «100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον κορμό της Ελλάδας είμαστε εδώ, δυνατοί και μάχιμοι».

«Μπορεί οι επετειακές εκδηλώσεις να χάθηκαν μέσα στη συνθήκη της πανδημίας, όμως η λέξη αυτής της δοκιμασίας δηλώνει και απαιτεί έναν αγώνα μέσα από την αμοιβαία κατανόηση,

τη κοινή προσπάθεια τη συναίνεση. Προτάγματα και αρχές που δοκιμάζουν τις αντοχές μας, προάγουν την κοινωνική ισότητα και μας συνδέουν με τις αξίες, τα κυρίαρχα ζητήματα της Θράκης, όπως αυτά της συμβίωσης της αποδοχής του άλλου και της κοινής προσπάθειας» αναφέρει η διευθύντρια του Κέντρου, η κα Αγγέλα .

Είμαστε εδώ, 100 χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Θράκης, σ αυτό το σταυροδρόμι των νέων γεω-οικονομικών διακυβευμάτων, για να ξαναδούμε μέσα από έγκυρο επιστημονικό λόγο, γεγονότα και συνθήκες να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση με τον τόπο μας, να περάσουμε από το συναίσθημα στη συνειδητοποίηση που θα μας οδηγήσει σε πράξεις μιας άλλης διαχείρισης, αυτής που απαιτεί η νέα πραγματικότητα.

Ευχαριστώ τους διακεκριμένους ομιλητές, την ιστορικό, συγγραφέα και καθηγήτρια κ. Λένα Διβάνη όπως και τον κ. Άγγελο Συρίγο, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και νυν υφυπουργό Παιδείας στα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης για τη συμβολή τους.

Και σε όλους γεροσύνη, καθαρό νου και καρδιά, όπως έλεγαν οι Θρακιώτες.

Αγγέλα Γιαννακίδου

Πρόεδρος – Ιδρύτρια Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Παρακολουθήστε τον κύκλο διαλέξεων στο κανάλι του Ινστιτούτου π2 – Πρόοδος στην Πράξη στο YouTube, καθώς και στους παρακάτω συνδέσμους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα