Κ.Σκανδαλίδης: «Θα είμαστε οι καταλύτες των εξελίξεων»

14:25 25/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα είμαστε οι καταλύτες των εξελίξεων. Με οποιασδήποτε συνθήκες και με βάση την εμπειρία του τελευταίου διαστήματος, για μένα «κατώφλι» είναι το διψήφιο νούμερο».Τα παραπάνω δήλωσε χθες από τις Σέρρες προδιαγράφοντας την πορεία του ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης. Κεντρικός ομιλητής της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ν.Ε.Σερρών του ΚΙΝΑΛ, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

αναφέρθηκε στη δυναμική του κινήματος το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζοντας τους προεκλογικούς και μετεκλογικούς του στόχους.

«Ο στόχος είναι να μην υπάρχει αυτοδυναμία από τη Δεξιά και να ηττηθεί ουσιαστικά και καταλυτικά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να γίνει αυτό η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης, τονίζοντας πως ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική αλλαγή, που μπορεί να προκύψει μόνο με την πρωτοβουλία και με καταλύτη των εξελίξεων τη μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, της οποίας το ΚΙΝΑΛ είναι ο φυσικός κληρονόμος.

«ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ οι όψεις του ίδιου νομίσματος»

Έδωσε έμφαση στην ξεκάθαρη πολιτική φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ, και την αυτόνομη στρατηγική της παράταξης. Προέταξε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την Οικονομία που έχει καταρτίσει το ΚΙΝΑΛ στο σχέδιο «Ελλάδα», όπως επίσης και την κατάθεση κοστολογημένων προτάσεων άμεσης εφαρμογής για να καταλήξει στο « δεν είμαστε τσόντα κανενός. Έχουμε τη δική μας πρόταση».

Ασκώντας σκληρή κριτική στις πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., τις χαρακτήρισε όψεις του ίδιου νομίσματος.«Δεν αντέχει ο κόσμος ένα δίπολο Τσίπρα-Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι ένα δίπολο που αποτελεί τις όψεις του ίδιου νομίσματος, που ταυτίζονται σε συντηρητικές πολιτικές. Στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης η ΝΔ ευαγγελίζεται την παλινόρθωση της Δεξιάς, παρά την προσπάθεια του κ.Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής και σύγχρονος. Από την πλευρά της κυβέρνησης, αναδείχθηκε ο συντηρητικός πόλος με την εφαρμογή της πολιτικής του και από τον οποίο μας χωρίζουν τεράστια προβλήματα Δημοκρατίας π.χ χειραγώγηση των θεσμών. Δεν μπορούν αυτοί οι δύο να διαμορφώσουν μια αίσθηση εναλλαγής και συνέχειας στην πορεία της χώρας» , δήλωσε-μεταξύ άλλων- ο κ.Σκανδαλίδης,ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΙΝΑΛ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα