Κρήτη: Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων – Τα «προβληματικά» σημεία

08:24 18/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώθηκε ότι αίρεται η εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούσε τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης (από Διασταύρωση Λαράνι-Αγίου Θωμά έως διασταύρωση προς Μεγάλη Βρύση – Πρεβελιανά).

Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη ή και αδύνατη η πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η ηλιοφάνεια και η μείωση των ισχυρών ανέμων, ωστόσο, αναμένεται να διευκολύνει το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων και κυκλοφορία να αποκατασταθεί πλήρως το τρέχον 24ωρο.

Αναλυτικά:

Χανιά

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο Δήμο Πλατανιά από περιοχή Λάκκους προς Ομαλό. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δήμο Σφακίων περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων


Ρέθυμνο

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου

Ηράκλειο

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στα εξής σημεία:
• στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης (από Διασταύρωση Λαράνι-Αγίου Θωμά έως διασταύρωση προς Μεγάλη Βρύση – Πρεβελιανά)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:
• στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι και το Οροπεδίου
Λασιθίου
• στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου από το Κράσι μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου και
• στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Μαλλών από την τοπική κοινότητα Καλαμαύκας μέχρι Μάλλες

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

www.ert.gr

Keywords