Κρίσιμη περίοδος για τη διασπορά του κορονοϊού-Δύο πρώτα κρούσματα σε Φλώρινα και Άργος (live+video)

06:55 26/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συνεχίζεται, ωστόσο δεν παρατηρείται προς το παρόν μεγάλη εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, παρότι αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού για όλο τον κόσμο. Εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 78 νέα

κρούσματα και συνολικά είναι πλέον 821. Δύο άνθρωποι υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 22. Νοσηλεύονται 134, οι 53 είναι διασωληνωμένοι, ενώ 34 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.
Σε καραντίνα κηρύχθηκε έως τις 7 Απριλίου η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Θράκη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 9 άτομα τις τελευταίες 6 ημέρες.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Χουβαρδάς θα υπάρχει γεωγραφικός αποκλεισμός για τους κατοίκους του Εχίνου που θα ορίσει η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για την τροφοδοσία, στην οποία θα συμβάλει ο δήμος Μύκης, και η Περιφέρεια. Ο κ. Χουβαρδάς ανέφερε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσουν για να ρυθμιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια της φροντίδας των κατοίκων για την τροφοδοσία τους και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Πρόσθεσε ότι σε καραντίνα τίθενται περίπου 3.000 άνθρωποι ανάμεσά τους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι αρκετοί και τους κάλεσε να παραμείνουν στο σπίτι τους για να μην υπάρξει διασπορά του ιού και σε άλλους ανθρώπους του Εχίνου.

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού αναφέρθηκαν στη Φλώρινα και στο Άργος. Η Θωμαΐς Αδάμου από τη Φλώρινα και η Πέγκη Μπρούσαλη από την Τρίπολη δίνουν την εικόνα που επικρατεί στις συγκεκριμένες πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρίσιμη, -Εντατικοποιούνται,krisimi, -entatikopoiountai