Κοζάνη: Σύσκεψη με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη-Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή

09:47 13/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη- ενημέρωση με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη, διοργανώνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Ν. Κοζάνης. Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, το κράτος αφού σφάγιασε τις συντάξεις κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά δικαιώματα, και αφαίρεσε το ΕΚΑΣ,

τώρα έρχεται να εφαρμόσει τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) ο οποίος αφαιρεί ακόμα τρεις έως τέταρτες συντάξεις τον χρόνο. Ζητούν από την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της, και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την εισφορά αλληλεγγύης και άλλα, χωρίς δικαστήρια. Κάλεσμα συμμετοχής στην σύσκεψη και το συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει απύηθυνε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής συνταξιούχων δυτικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Ψαλίδας. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι συνταξιούχοι δεν χρωστούν σε κανέναν καθώς έχουν καταβάλλει όλες τις προβλεπόμενες εισφορές και απαιτούν κανείς να μην αγγίξει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Προανήγγειλε πάντως δυναμικό συλλαλητήριο στις 18 Απριλίου απέναντι σε όσα ετοιμάζονται να εφαρμοστούν στις συντάξεις.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

The post Κοζάνη: Σύσκεψη με ομιλητή τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμο Κουμπούρη-Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα