Κοζάνη: Πήρε φωτιά η πόλη στο πάρτι νεολαίας

12:59 18/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κοζανίτικη Αποκριά και η πόλη, παραδόθηκε στους νέους το βράδυ του Σαββάτου παραμονή της Μεγάλης Αποκριάς, με το πάρτι νεολαίας όπως είθισται εδώ και 18 χρόνια.

Πυροτεχνήματα, μουσικές, χρώματα, κέφι και χορός, δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό, σε μια πόλη που πήρε στην κυριολεξία φωτιά. Το πάρτι νεολαίας στην Κοζάνη που έγινε θεσμός, προσέλκυσε περισσότερους από 5000 νέους και νέες με διοργανωτές το τοπικό συμβούλιο νεολαία του Δήμου Κοζάνης,

που για μια ακόμη χρονιά, αποδείχθηκαν κορυφαίοι διοργανωτές και οικοδεσπότες.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και πρωταγωνιστές την νεολαία το πάρτυ με το ολονύκτιο γλέντι, παρέδωσε την σκυτάλη στην Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς, με την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι και στους παραδοσιακούς φανούς που θα ανάψουν σε 15 γειτονιές της Κοζάνης. Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Κοζάνη θα πέσει με το παραδοσιακό γλέντι γύρω από την φωτιά, μέχρι το πρωί, υπό τους ήχους των χάλκινων πνευστών, με τα κιχιά και το κρασί να πρωταγωνιστούν. Την επόμενη ημέρα στην ευρύτερη περιοχή θα γιορταστούν τα κούλουμα με την προσφορά των νηστήσιμων εδεσμάτων, χορό και τραγούδι όπως το έθιμο απαιτεί για την υποδοχή της σαρακοστής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα