Κοζάνη: Καλοκαίρι τέχνης στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο κάτω από την κερασιά

19:24 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης ανοίγει την αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων και στην κερασιά από κάτω, υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι , σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, μεταξύ αυτών τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Ψαραντώνη, τον Αγγελάκα, την Καλλιόπη Βέττα με τον Χάικ Γιαζιτζιάν, ενώ ο Δήμος Μούτσης θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην βραδιά αφιερώματος. Στις φετινές εκδηλώσεις δεν θα λείψει

το κουκλοθέατρο για τα παιδιά, το θέατρο, οι ντόπιοι δημιουργοί, όπως και το θερινό σινεμά. Παράλληλα μέσα από το Μαγαζάκι της προσφοράς θα συνεχιστεί και η κοινωνική δράση του συλλόγου. «Παρόλες τις δυσκολίες και την κρίση, είμαστε εδώ να προτείνουμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσίασης του καλοκαιρινού προγράμματος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος. Από την πλευρά του το μέλος του Συλλόγου ο Νίκος Κουρού παρουσίασε το πρόγραμμα των θερινών προβολών που για 9η χρονιά πραγματοποιεί ο Φιλοπρόοδος, όπου για φέτος επιλέχθηκαν 11 ταινίες από τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό κινηματογράφο που χρονολογούνται από το 1917 μέχρι και τη δεκαετία του 1970 και κάλεσε τους σινεφίλ να ενισχύσουν το μαγαζάκι της προσφοράς με τρόφιμα μακράς διάρκειας.Ωστόσο κάλεσμα για την στήριξη και του κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου έκανε από την πλευρά της η Μελίτα Ασημοπούλου καθώς στο τέλος του μήνα θα δοθούν και πάλι δέματα αγάπης σε 60 οικογένειες.το απόγευμα θα είναι ανοιχτό το Μαγαζάκι της Προσφοράς, που στήριζε όλη την χρονιά 60 μαθητές προσφέροντας το δεκατιανό τους.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι 10 ευρώ, ενώ για την είσοδο των μαθητών, των σπουδαστών , των ανέργων και των συνταξιούχων άνω των 65 ετών η είσοδο θα είναι στα 5 ευρώ με κρασί ή μπύρα , με τη στήριξη της περιφέρειας.

Οι εκδηλώσεις στο Φιλοπρόοδο

Ιούνιος

-Κυριακή 18 Ιουνίου στις 8 μ.μ. Πρεμιέρα για τους μικρούς φίλους, καλωσόρισμα στο καλοκαίρι με την παράσταση κουκλοθεάτρου από τους «Ουπς το κουκλοθέατρο», με την παράσταση «οδύσσεια, ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει». Είσοδος ελεύθερη.

-Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου σε μια εξαιρετική βραδιά.

Ιούλιος

-Δευτέρα 3 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ. Πρωταγωνίστρια η Πέννυ Μπαλτατζή με μια εκδήλωση με τίτλο «κι όμως υπάρχει χαρά» σε μια παράσταση swing in the city.

-Δευτέρα 19 Ιουλίου , ώρα 9.30 μ.μ. Ο θρύλος της κρητικής μουσικής παράδοσης Ψαραντώνης θα βρεθεί και θα βραβευθεί από το σύλλογο.

– Δευτέρα 24 Ιουλίου , ώρα 21.30 , συνάντηση δύο σημαντικών συνθετών, του Γιώργου Ανδρέου και Γιώργου Καζαντζή ,

-Δευτέρα 31 Ιουλίου , ώρα 21.30, Καλλιόπη Βέττα και Χάικ Γιαζιτζιάν .

Αύγουστος

– Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 21.00, τιμητικό αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση, που θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Σεπτέμβριος

-Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μετανάστευση . Η Εριφύλη και η γυναικεία μπάντα Σμύρνα θα χαρίσουν τραγούδια της παράδοσης και της Ανατολής.

-Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου : Θεατρικό μονόπρακτο σε κείμενο της Σώτης Τριανταφύλλου, με τίτλο «Πιτσιμπούργκο»

-Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο σκιών με τον Γιάννη Νταγιάκο σε κείμενο για τον ξεριζωμό. Ελεύθερη είσοδος με προσφορά γραφικής ύλης για μαθητές. Ώρα 8 μ.μ.

-Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, βραδιά νεολαίας με τον Γιάννη Αγγελάκα καιτην μπάντα του.

– Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, αφιέρωμα με τον Χάρη Γκατζόφλια και τον Λάζαρο Αντωνιάδη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα