Κοζάνη: Εξασφαλίστηκαν πόροι για το γεφύρι της Σβόλιανης

23:48 13/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προχωρούν με την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, οι σωστικές εργασίες σε τέσσερα γιοφύρια της ΠΕ Κοζάνης. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά ο οποίος όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, έχει γίνει η καταγραφή των γεφυριών στης ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν

για να διατηρηθούν μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στις απαραίτητες μελέτες, και έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για το γιοφύρι της Σβόλιανης στην Αγία Σωτήρα του Δήμου Βοίου, που εξέπεμπε sos. Ήδη εξασφαλιστήκαν 25χιλιάδες ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες ώστε να παραμείνει στις επόμενες γενιές το μοναδικής αρχιτεκτονικής δημιούργημα των πετράδων της περιοχής που αποτελεί και πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Ανάλογες επεμβάσεις θα γίνουν και στο γιοφύρι του Κοιλαδίου με την μελέτη και την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από τον χρόνο αλλά και την συσσώρευση των υδάτων στην βάση του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

The post Κοζάνη: Εξασφαλίστηκαν πόροι για το γεφύρι της Σβόλιανης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα