Κοζάνη: Ανάστατοι οι γονείς του Καλλιτεχνικού Σχολείου

10:43 19/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πίστωση χρόνου, από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις για τη Β’ τάξη, ζητούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες (18/10/2018) το βράδυ στο σχολείο, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την κατάργηση της Τάξης, λόγω μικρού αριθμού μαθητών.

Στη συνάντηση αυτή, που κλήθηκαν και οι βουλευτές

της Περιφερειακής Ενότητας, προσήλθε μόνο ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι και ο ίδιος αντίθετος με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης έχει ήδη αποστείλει δύο επιστολές διαμαρτυρίας, η μία στον υπουργό Παιδείας και η άλλη στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά τους οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν για πρώτη φορά στις δύο τάξεις του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης, ζητούν και την κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Β’ Τάξης, ενώ ζητούν να μην γίνει η συγχώνευση των δύο τμημάτων της Α’ Τάξης του Γυμνασίου σε μία.

Παράλληλα αποφάσισαν να στείλουν κανονικά τα παιδιά τους την ερχόμενη Δευτέρα στο σχολείο, παρότι το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε να σταματήσει από σήμερα η λειτουργία της Β΄ Τάξης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα