Κοτζιάς-Τζόνσον: Κοινή προσπάθεια να αμβλυνθούν οι συνέπειες του Brexit

21:57 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις στενές σχέσεις Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Μπόρις Τζόνσον. Σε μία ιδιαίτερα εγκάρδια κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία ξεπέρασε το δίωρο, οι δύο υπουργοί είχαν μία εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις στην μετά Brexit εποχή, το Κυπριακό, τη Συρία, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Ρωσία

και τις ΗΠΑ.

Ειδική αναφορά στα τρία θέματα που απασχολούν τη χώρα μας έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και που αφορούν την αποτροπή αρνητικών δημοσιονομικών επιπτώσεων από το Brexit, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίστοιχο των Βρετανών- γύρω στις 45.000- που ζουν την Ελλάδα καθώς και την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στο εμπόριό μας, σε αγαθά, αλλά και στις υπηρεσίες, και βεβαίως στον τουρισμό καθώς η χώρα μας κάθε χρόνο φιλοξενεί εκατομμύρια Βρετανούς.

«Για όλους τους πολίτες μας, Έλληνες και Βρετανούς, θέλουμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής, μια καλή συμφωνία» υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «Ελλάδα και Βρετανία μπορούν να προάγουν και να αναπτύξουν τις οικονομικές, πολιτικές, στρατηγικές τους σχέσεις και να προχωρήσουν με ένα τρόπο που θα είναι συναρπαστικός και για τις δύο πλευρές».

Αθήνα και Λονδίνο συμφωνήσαν να εργασθούν για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από το Brexit.

Με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα συναντηθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Νίκος Μελέτης

Keywords
Τυχαία Θέματα