Κορονοϊός: Ζοφερό ρεκόρ για τη Βρετανία – Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη

07:45 12/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 50.000 θανάτους από κορονοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία. Συνολικά 50.365 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο, 595 επιπλέον το τελευταίο 24ωρο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία», αλλά πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε φτάσει τώρα σε μια διαφορετική φάση με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε».

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 22.950 περιπτώσεις με κορονοϊό ενώ συνολικά 1,2 εκατομμύρια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη

της πανδημίας και περισσότερα από 185.000 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο με τον ιό.
Ο αριθμός των θανάτων του Covid του Ηνωμένου Βασιλείου έχει φτάσει σε ένα ζοφερό και τραγικό ορόσημο και δείχνει τι καταστροφικό αντίκτυπο είχε η πανδημία στη χώρα, σχολιάζει το BBC.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας ήταν η ηλικία, με περισσότερους από εννέα στους δέκα θανάτους να είναι άνω των 65. Οι φτωχότερες περιοχές και οι εθνοτικές μειονότητες έχουν επίσης επηρεαστεί δυσανάλογα, αναφέρεται ενώ οι θάνατοι από άλλες αιτίες έχουν επίσης αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι έχουν καταλήξει χωρίς να έχουν υποβληθεί σε οποιαδήποτε μορφή θεραπείας.

Πηγή ΕΡΤ, Ανταπόκριση Λονδίνο Ν. Κατζάβελου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα