Κόντρες στα ερτζιανά για το γήπεδο

20:56 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέμα Δημοτικού γηπέδου Σερρών προέκυψε στη σημερινή αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών με τον νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Άκη Τρέντσιο να διαψεύδει από τον ραδιοφωνικό αέρα του δημοσίου ραδιοφώνου ότι ο Πανσερραϊκός συναινεί στην παραχώρηση του Δημοτικού γηπέδου στην Ελπίδα Σκουτάρεως.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών, Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ότι οι εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν, τόσο στον Πανσερραϊκό, όσο και στην Ελπίδα Σκουτάρεως με

τη συναίνεση των «λιονταριών», αλλά με παρέμβασή του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Άκης Τρέντσιος τον αποκάλεσε ψεύτη και υποστήριξε ότι ουδέποτε έγινε αυτό. Αρχικά ο κ. Χατζημαργαρίτης ανέφερε: «Ο ΟΠΑΠΚΑ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προσφέρει άρτιες εγκαταστάσεις. Ο κύριος Κοράκης θα έρθει στο Διοικητικό Συμβούλιο την Τρίτη (26/09) για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του γηπέδου στις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός συναινεί να παίξει η Ελπίδα Σκουτάρεως». Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη θέση της ΠΑΕ, ότι αυτό δεν ισχύει, είπε: «Εμείς φροντίσαμε να έχουμε λύσει από τον Ιούλιο τα θέματα. Πριν τη συνεδρίαση για την Ελπίδα συζητήσαμε με την ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Ήταν ο κύριος Τρέντσιος και μέλη του ΔΣ και με τη σύμφωνη γνώμη τους αποφασίστηκε η συγκατοίκηση. Δεν μπορεί μία ΠΑΕ να διαψεύδει έναν πρόεδρο και ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Το γήπεδο ασφαλώς θα παραχωρηθεί και στην Ελπίδα Σκουτάρεως. Και στο παρελθόν το γήπεδο είχε παραχωρηθεί σε δύο σερραϊκές ομάδες. Η Ελπίς για τεχνικούς λόγους δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδό της, που είναι σε φάση ανακατασκευής. Σε πρώτη φάση σήμερα (25/09) ξεκίνησε η επανασπορά και θα βελτιώνεται όσο περνά ο καιρός. Το τι έλεγαν και λένε τώρα από την ΠΑΕ δεν το σχολιάζω. Εγώ δεν έχω γνώση για νέα διοίκηση του Πανσερραϊκού. Συνεχίζω να μιλάω με τους ίδιους που μιλούσα τα δύο τελευταία χρόνια».

Σε ερώτηση που του έγινε, αν ο Πανσερραϊκός εν τέλει δεν συναινέσει, ο κ. Χατζημαργαρίτης απάντησε:

«Είναι ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου να παραχωρηθεί και στην Ελπίδα».

Όσο για το αν ο αγωνιστικός χώρος αντέχει δύο ομάδες, είπε:

«Βεβαίως. Έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις επανασποράς. Δεν θα έχουμε πρόβλημα την Κυριακή να παίξει η Ελπίδα. Δεν είμαι γεωπόνος. Ο συντηρητής δίνει το «οκ» ή όχι;».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Άκης Τρέντσιος και αποκάλεσε ψεύτη τον Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη: «Είναι ψεύτης και το λέω δημόσια μπροστά του. Με κάλεσαν στο γραφείο και ήμασταν εγώ, ο Χρυσανθίδης, ο Χατζημαργαρίτης, ο Νταούδης και ένας υπάλληλος του Δήμου. Εγώ πήγα να μιλήσω για την κατάσταση του Δημοτικού γηπέδου. Οτιδήποτε ήταν προφορικό και ανεπισήμως. Εγώ πήγα ως μέλος του ΔΣ. Ποτέ δεν συναίνεσα. Το μόνο που είπα ήταν ότι πέρυσι είχαμε την αποκλειστική χρήση και βοηθήσαμε για να μη δημιουργήσουμε εντάσεις. Είπα ότι αν συνεχίσουμε και είμαστε στον Πανσερραϊκό και εφόσον έχουμε την αποκλειστική χρήση, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να βοηθήσουμε και όχι για κοινή χρήση του γηπέδου. Όταν τέθηκε θέμα αποδυτηρίων τους είπα ότι δεν γίνονται αυτά που λέτε».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠΚΑ Σερρών απάντησε: «Προσβολές δεν δέχομαι. Θα απαντήσω με συνέντευξη Τύπου. Λέει ανακρίβειες και αναλήθειες. Ο ΟΠΑΠΚΑ πριν δώσει τη συναίνεση είχε συζητήσει και με τον Πανσερραϊκό. Κάποιες φορές ήταν ο κύριος Κοράκης και κάποιες ο κύριος Τρέντσιος. Ήταν μπροστά τα μέλη του συμβουλίου και τα άκουσαν με τα αυτιά τους. Επειδή έχω προσβληθεί, θα ακολουθήσουμε την οδό που πρέπει ως ΔΣ και θα φροντίσουμε για το καλό όλου του σερραϊκού αθλητισμού».

Ο Άκης Τρέντσιος είπε στη συνέχεια ότι: «Είπα να βοηθήσουμε, αλλά δεν γίνεται να παίξουμε και οι δύο στο ίδιο γήπεδο, με τον Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη να λέει: «Πάντα αποφασίζαμε με το γράμμα του νόμου. Πάντα κάναμε έρευνα, συζήτηση και παίρναμε ομόφωνες αποφάσεις. Όταν ακούτε τη λέξη ομόφωνη, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κύριος Τρέντσιος. Θα βρεθούμε και κατηγορούμενοι; Θλίβομαι γι’ αυτό, γιατί έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ. Ξεκίνησε ήδη η επανασπορά. Ρωτήσαμε για τον Εργοτέλη και μας είπαν να το δώσουμε. Το ίδιο τώρα για την Ελπίδα την Κυριακή. Η άποψή μου είναι να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί το γήπεδο η Ελπίς. Για να ανακληθεί η ομόφωνη απόφαση πρέπει να υπάρχει σοβαρή αιτιολογία. Βλέπω ότι δεν υπάρχει καλή διάθεση. Έχουν αμαυρώσει την εικόνα από έναν συνάδελφο και φίλο που δεν περίμενα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι. Αποκλειστική χρήση υπάρχει μόνο στη Super League. Το Δημοτικό γήπεδο έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές δικαστικές περιπέτειες σε αιρετούς και μη. Ήρθαμε να βοηθήσουμε, να της δώσουμε το χέρι, αλλά να μην κόψουμε και το χέρι μας. Λυπάμαι για τη συμπεριφορά του κυρίου Τρέντσιου. Αν αυτοί είναι μία φορά Πανσερραϊκός εγώ είμαι εκατό. Δεν θα απολογούμαι σε κανέναν Τρέντσιο και στον κάθε Τρέντσιο». Σε ερώτηση, τέλος, πώς θα παίξει η Ελπίδα, ενώ άρχισε μόλις η επανασπορά, δήλωσε: «Μπορεί ως την Κυριακή ή και την επόμενη εβδομάδα να μην έχει βγει ο σπόρος. Αύριο θα ορίσουμε τους όρους που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα