Κομοτηνή:Το χρυσό κορίτσι του Ζίου Ζίτσου

08:51 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι το χρυσό κορίτσι του 16ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ζίου-Ζίτσου (JU-JITSU) ανάμεσα σε 800 αθλητές από όλη την Ελλάδα το δικό της αστέρι έλαμψε. Από τον αθλητικό σύλλογο ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ η Αλεξία Νταντουρή κατάφερε να κάνει ένα ακόμη εντυπωσιακό βήμα στο χώρο του αθλητισμού. Δέκα χρόνια τώρα μυείται στις τεχνικές των μαχητικών τεχνών εντυπωσιάζοντας όλους όσοι την γνωρίζουν.

Η Αλεξία Νταντουρή στην κατηγορία -18 Fighting System

-44κ. κατάφερε συνεχείς νίκες καταλαμβάνοντας επάξια την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο).

«Ξεκίνησε τις μαχητικές τέχνες η αδερφή μου, ζήλεψα κι εγώ και άρχισα να ασχολούμαι τόσο για την σωματική άσκηση, όσο και για την πνευματική, γιατί για να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο, για να δώσεις έναν αγώνα θα πρέπει πρώτα να τον οργανώσεις στο μυαλό σου» δηλώνει η Αλεξία, μαθήτρια στην 3η Γυμνασίου.

Καράτε, Παγκράτιο, Ζίου –Ζίτσου γυμνάζεται, σκέφτεται και πειθαρχεί υπό τις οδηγίες της προπονήτριας της κας Δήμητρας Μουσχάκη. «Ο αθλητισμός σου μαθαίνει πρώτα από όλα να χάνεις» δηλώνει σοφά η μικρή Αλεξία και σημειώνει «μαθαίνεις να συνεργάζεσαι . Όταν συμμετέχουμε σε αγώνες δεν είμαστε μόνοι είμαστε με την ομάδα, νοιαζόμαστε για τον άλλο.»

Την ρωτάμε τι έχει αποκομίσει εκείνη ασχολούμενη με τον αθλητισμό και τις μαχητικές τέχνες κι απαντά χωρίς να το σκεφτεί καθόλου. «πρώτα –πρώτα ένα υγιές, γυμνασμένο σώμα και χαίρομαι γι αυτό κι ύστερα έχω μάθει να πειθαρχώ και να οργανώνομαι».

Η Αλεξία Νταντουρή έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε πριν τρία χρόνια αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Άριστη μαθήτρια σε ένα δημόσιο σχολείο παίρνει χαρά όπως λέει συναντώντας τους φίλους και τους καθηγητές. «Αποκομίζει κανείς πολλά από το σχολείο κι αυτό με κάνει χαρούμενη».

Όταν γύρισε σπίτι η μεγαλύτερή της ανταμοιβή ήταν η χαρά, η περηφάνια που είδε για εκείνη στο πρόσωπο της μητέρας της. Όσον αφορά στα σχέδια της σημειώνει πως θα ήθελε να συνεχίσει την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το Ζίου –Ζίτσου. Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει στους συνομηλίκους της; “Να συνεχίσουν αυτό που κάνουν, να κυνηγούν τα όνειρά τους. Κι αν το θέλουν, να ασχοληθούν με τις μαχητικές τέχνες γιατί θα τους βοηθήσει πολύ στη ζωή τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα