Στ. Αραχωβίτης: Τέλος οι αγρότες του καναπέ

20:00 2/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προσπάθεια της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ για την νέα ΚΓΠ, η οποία θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των επιδοτήσεων, επιχειρώντας την σταδιακή άμβλυνση των αδικιών μεταξύ των Αγροτών που είναι κάτοχοι των ιστορικών δικαιωμάτων και των νέων Αγροτών, που τα χρήματα των επιδοτήσεων που λαμβάνουν είναι ελάχιστα, ανέφερε μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα του Δικτύου της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Συντονιστής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον Αγρότη που παράγει και όχι τους Αγρότες του καναπέ. Για το λόγο αυτό θα γίνει μια συζήτηση στις Βρυξέλλες στις 11 Γενάρη, όπου είμαστε προσκεκλημένοι του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη», τόνισε ο κ. Αραχωβίτης.

Επιπλέον υπογράμμισε την ρήση του πρωθυπουργού σε όλα τα περιφερειακά παραγωγικά συνέδρια, για την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, προκειμένου τα 30 εκ τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στη Χώρα μας, να καταναλώνουν τοπικά και ονομαστά Ελληνικά προϊόντα.

«Αυτό προϋποθέτει την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού με τους Αγρότες, ενώ οι Αγρότες από την πλευρά τους για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ομαλή τροφοδοσία, θα πρέπει να προχωρήσουν σε Συνεργατικά σχήματα. Με αυτό το μοντέλο αλλάζει και το μοντέλο ανάπτυξης της Χώρας μας που γίνεται παραγωγικό , από απλά καταναλωτικό και παροχής υπηρεσίας», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Αραχωβίτης.

Keywords