Κομοτηνή: Σε δομές της Αθήνας οι δύο ανήλικοι ΡΟμά

17:31 12/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάλληλες δομές της Αθήνας φιλοξενούνται από σήμερα τα δύο ανήλικα παιδιά οικογένειας Ρομά, που από την Παρασκευή νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής Σισμανόγλειο, μετά από καταγγελίες περιοίκων για εγκατάλειψη των παιδιών σε κεντρικό σημείο της Κομοτηνής.

Στο θέμα επενέβη η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης και διέταξε έρευνα για την εγκατάλειψη των παιδιών από τους Γονείς ή φερόμενους ως Κηδεμόνες τους και απομάκρυνση από την οικογένεια, καθώς το ένα παιδάκι εννιά ετών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο

στις 6 Σεπτεμβρίου και μετά από ενημέρωση περίοικου της Αστυνομίας, η Αστυνομία μετέφερε το παιδί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου παρέμεινε για εξετάσεις λίγες μέρες και ως υγιέστατο εξήλθε του νοσοκομείου.
Μέσα από τις διαδικασίες αυτές βρέθηκε και ένα ακόμα από τα 9 αδέλφια του το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στο Σισμανόγλειο για ιατρικές εξετάσεις.
Πρόκειται για υπόθεση οικογένειας Ρομά από το Δροσερό της Ξάνθης, που εξωθεί τα ανήλικα παιδιά σε επαιτεία και μάλιστα όταν επιστρέφουν χωρίς χρήματα είναι σύνηθες φαινόμενο τα παιδιά να δέχονται τη βία των γονιών τους ή των όποιων φερόμενων ως κηδεμόνων τους.
Η μητέρα των παιδιών σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας Παρατηρητής της Θράκης, έχει καταδικασθεί για την επαιτεία που εξωθεί τα παιδιά της τρεις φορές σε Καβάλα και Κομοτηνή και βέβαια δικογραφία σχηματίστηκε και για αυτή την υπόθεση.
Αξίζει να αναφερθεί πως στην Καβάλα και στην Δράμα υπάρχουν κατάλληλες δομές για αυτές τις υποθέσεις και οι περιπτώσεις αυτές με τους ανήλικους μπορούν να κατευθύνονται προς τα εκεί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή Σε, Αθήνας, ΡΟμά,komotini se, athinas, roma