Κομοτηνή:Όλη η Θράκη στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής

22:33 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοκαρίστηκαν στο άκουσμα της είδησης, δάκρυσαν, έκλαψαν και τώρα, βρίσκοντας και πάλι δύναμη και κουράγιο, αποφάσισαν να σταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν σκληρά. Έπειτα από την κήρυξη, από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια από σήμερα έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών

εκδηλώσεων. Αυτό που συγκινεί και δίνει κουράγιο σε όλους, όμως, είναι το κύμα αλληλεγγύης που έχει «ξεσπάσει» σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση δεν αποτελούν τόσο η Ροδόπη, όσο και η Ξάνθη.

Η ΑΕ Κομοτηνής, ο Πανθρακικός και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου βάζουν γκολ ανθρωπιάς και ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες ό,τι έκτιζαν μια ζωή. Συγκεντρώνουν φάρμακα, πετσέτες, γάζες, μπενταντίν, πάνες, μωρομαντηλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης με στόχο να σταλούν την Παρασκευή στους πληγέντες. Τα είδη συγκεντρώνονται: Γραφεία ΑΕ Κομοτηνής (Δ. Σοφούλη – απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων, 10:00 με 13:00) – Βασίλης Στοάκης , 6936192288. Καφενείο «Το Ραχατι», Ηροδότου 5 , Δημήτρης Πουλακίδας , 6943277035. Scarlet Bar, Πεζόδρομος Βενιζέλου, Βασίλης Χατζηκωνσταντίνου , 6980285360 Τα είδη θα συγκεντρώνονται μέχρι την Παρασκευή στις 12:00.

Παρόν στο κάλεσμα αλληλεγγύης το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όπως το συνηθίζει πάντα στις δύσκολες στιγμές βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στο Ν. Αττικής. Για την αντιμετώπιση των αναγκών, όποιος θέλει μπορεί να συνδράμει με: ⦁ ξηρή τροφή μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα), ⦁ φάρμακα, γάζες, φυσιολογικοί οροί, αντιεγκαυματικές αλοιφές (Fucidin) και Betadine ⦁ μωρομάντηλα, παιδικές πάνες κλπ. Η συγκέντρωση των πρώτων πακέτων βοήθειας έχει ήδη ολοκληρωθεί ώστε να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.

Πρώτη μέρα αλληλεγγύης και για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης η σημερινή. Η προσπάθεια του θα συνεχιστεί και αύριο από τις 8 έως τις 3 μ.μ και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., προσπάθεια να συλλέξει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του Επιμελητηρίου (Καβείρων 12) για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην Αττική. Συγκεκριμένα συλλέγονται: Γάζες, betadine, γάζες fucidin, ξηρά τροφή, νερό και τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα συμπυκνωμένο μακράς διαρκείας κλπ), πάνες και μωρομάντηλα. Η διοίκηση του ΕΒΕΡ παρακαλεί όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν. Όσα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για να τα παραδώσει στους αρμόδιους φορείς. Στην ίδια κίνηση θα προβεί αύριο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ξάνθης.

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά) συγκεντρώνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, σε καταστήματα της πόλης. Σημεία συγκέντρωσης: Σεργκενλίδης all about home, Eponymo kid, Οπτικά Kasparian, Avantage, Kasapis menswear. Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα παραπάνω καταστήματα.

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης συμμετέχουν και τα café της Κομοτηνής, όπως το κατάστημα Avant Garde στο χώρο του στην Κομοτηνή, για την αποστολή στους πυρόπληκτους της Αθήνας. Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν και τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον νομό Αττικής. Για την αντιμετώπιση των αναγκών, όποιος θέλει μπορεί να συνδράμει με ξηρά τροφή μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα), φάρμακα, γάζες, φυσιολογικούς ορούς, αντιεγκαυματικές αλοιφές (Fucidin) και Betadine, παιδικές πάνες κλπ. Τα είδη συγκεντρώνονται: Στο γραφείο «Διεκπεραιώσεις Ιωάννης Παπαδόπουλος» (Χαριλάου Τρικούπη 25) κατά τις πρωινές ώρες 10:00-14:00. Στην Καπναποθήκη (Γεωργίου Κονδύλη 61) στον δεύτερο όροφο την Τετάρτη από 17:00-18:30 και την Παρασκευή από 18:30-20:00. Τα είδη θα συγκεντρώνονται μέχρι και την Παρασκευή στις 20:00, ούτως ώστε στη συνέχεια να αποσταλούν στην Αθήνα.Και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όπως και οι Πρόσκοποι Ροδόπης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οργανώνουν επίσης δράση για συγκέντρωση ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης με το ΚΤΕΛ Ροδόπης

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες της Ροδόπης πως αναλαμβάνει την δωρεάν μεταφορά στην Αθήνα, ειδών πρώτης ανάγκης ή άλλων υλικών εξέδωσε το ΚΤΕΛ Ροδόπης. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: Το ΚΤΕΛ Ροδόπης ευαισθητοποιημένο πάντα σε ζητήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε την Πατρίδα μας και ειδικότερα περιοχές της Αττικής και αναλαμβάνει την δωρεάν μεταφορά στην Αθήνα, ειδών πρώτης ανάγκης ή άλλων υλικών που θα προσφέρουν συμπολίτες μας για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Και η Ξάνθη συμμετέχει

Είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώσει αύριο το ΕΒΕ Ξάνθης σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, του κ. Στέλιου Μωραϊτη. Επίσης, πολλοί σύλλογοι, ακόμη και σύλλογοι γονέων σχολείων συμμετέχουν στην προσπάθεια. Είδη που συγκεντρώνονται: – γάζες, Betadine , Fucidin – μωρομάντηλα και πάνες – πετσέτες, σαμπουάν και σαπούνια – παιδικές τροφές – τρόφιμα μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κριτσίνια).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή Όλη, Θράκη, Αττικής,komotini oli, thraki, attikis