Κομοτηνή:Οινοπαραγωγοί της ΑΜ-Θ στοχεύουν σε αγορές και τουρισμό

13:38 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία ήταν οι συμμετοχές Οινοπαραγωγών στην πρόσφατη διεθνή έκθεση για το κρασί στο Όσλο της Νορβηγίας.

Συμμετείχαν 7 οινοπαραγωγοί από την Δράμα, στοχεύοντας σε χώρες με χαμηλή κατανάλωση κρασιού, αλλά με υψηλή τιμή.
Η συμμετοχή των οινοπαραγωγών έγινε βάσει ενός ευρωπαϊκού προγράμματος προβολής για τα Αγροτικά προϊόντα, το οποίο καλύπτει το 80% του κόστους συμμετοχής αυτών των εκθέσεων, που είναι υψηλό.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο

περιφερειακό σύμβουλο, για τον Πρωτογενή Τομέα, Σωτήρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν παρών στην έκθεση, υπάρχουν και άλλοι παραγωγοί οίνου, αλλά και Αγροτικών προϊόντων, που συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις.
«Συγκεκριμένα άλλες 14 οινοποιητικές επιχειρήσεις από όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, που θα συμμετέχουν σε εκθέσεις 4 χωρών, όπως Αυστραλία, Καναδά, Αμερική. Η συμμετοχή δεν στέκεται μόνο στην προβολή, αλλά είναι συνδυασμένες με δράσεις τουρισμού και γευσιγνωσίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Αναφερόμενος στο Ακτινίδιο, που είναι ο δεύτερος χρόνος προβολής του μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε Καναδά, Ντουμπάϊ, Χονκ-Κονκ, με κοντέϊνερς να φεύγουν πια σε αυτές τις χώρες, καθώς είμαστε η 4η χώρα παραγωγής ποιοτικού ακτινιδίου.
Υπάρχουν σκέψεις και για αποξηραμένο ακτινίδιο, σε υγρή μορφή, καθως επίσης και ως συνοδευτικό σε εκπλεπτυσμένες γεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα