Κομοτηνή: Οργή κτηνοτρόφων για την CETA

17:59 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άστραψε και βρόντηξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων περιφέρειας Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας για την υπερψήφιση της CETA -Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία-η οποία πλήττει άμεσα και καίρια την ΦΕΤΑ ένα από τα γνωστότερα προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, από Ευρωβουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Ο κ. Παλάσκας δεν δίστασε να τους αποκαλέσει «προδότες» του εθνικού μας προϊόντος, που με κόπο κατακτήθηκε και που σε αντίθεση με την Ιταλία και την Γαλλία, δεν φρόντισαν οι πολιτικοί να την διασφαλίσουν με διακρατικές συμφωνίες.

«Το θέμα το έχουμε ψάξει και μπορεί να το σταματήσουν οι 300 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι οποίοι θα πρέπει να ενωθούν για ένα θέμα μέγιστης εθνικής αξίας και να το βροντοφωνάξουν σε όλους. Εάν ισχύσει η συγκεκριμένη συμφωνία θα πλημμυρίσει ο τόπος από λευκό τυρί τύπου ΦΕΤΑ. Αμέσως 500.000 Αιγοπροβατοτρόφοι της Ελλάδας θα σβήσουν και μαζί τους άλλα 15 εμπλεκόμενα επαγγέλματα. Εμείς ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια και στο πλαίσιο αυτό θα συστήσουμε και την διεπαγγελματική ΦΕΤΑΣ άμεσα στις επόμενες μέρες.

Το ψήφισμα της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, όπου βρέθηκαν και συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές, με το οποίο ζητούν να μην περάσει η CETA, το απέστειλαν οι Κτηνοτρόφοι σε όλους τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ζητώντας τους να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την ψήφιση της CETA οι Κτηνοτρόφοι είχαν καλέσει τους ευρωβουλευτές ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΠΟτάμι για να τους ενημερώσουν, δεν παρέστησαν εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους τους και στελέχη από τα άλλα κόμματα(ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ Ένωση Κεντρώων ΑΝΕΛ- όπως κι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα