Κομοτηνή:40 εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο συμμετείχαν στην αξιολόγηση

21:03 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Φύλλα Αξιολόγησης που διακινούνται στους χώρους εργασίας έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας. Ο νόμος 4489/2017 προκαλεί ανησυχία και ήδη κλιμάκια της ΠΟΕΔΗΝ επισκέπτονται τα Νοσοκομεία της χώρας. Στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής βρέθηκε κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τον κ.Τάκη Παντέλη και συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

«Έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση. Αποφασίστηκε η συνέχιση

της απεργίας – αποχής από την διαδικασία της αξιολόγησης. Είναι κατάπτυστος ο «Νόμος της Γεροβασίλη». Δημιουργεί ένα πολεμικό κλίμα. Εμείς συνεχίζουμε κατά 80% κατά του κατάπτυστου αυτού Νόμου» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ο κύριος Αλέκος Σπανός υπενθυμίζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν και το «Νόμο Μητσοτάκη» «ένα καρκίνωμα που έριχνε στον Καιάδα της διαθεσιμότητας ως ανεπαρκείς το 15% των συναδέλφων.» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων είχε προηγηθεί το «ευφυολόγημα» όπως χαρακτηρίζει τον «Νόμο Βερναδάκη», ο οποίος «προσπάθησε να μας προσεταιριστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με μια τροπολογία μη τιμωριτικού χαρακτήρα. Δεν ξέραμε τι είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αξιολόγηση των εργαζομένων γιατί άλλο έχει στο νου της. Αν ήθελε η κυρία Γεροβασίλη να οργανώσει πραγματικά την αξιολόγηση που είναι απαίτηση τόσο της κοινωνίας, όσο και των ίδιων των εργαζομένων, θα έπρεπε να συντάξει μέσα από νόμιμες διαδικασίες τις επιτροπές της αξιολόγησης και τα συμβούλια κρίσεων, αλλά και τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές. Έτσι θα έμπαινε μια υγιής βάση. Σήμερα καλούνται να μας κρίνουν κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν κριθεί. »

Οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, όπως τονίζει ο κύριος Σπανός, λένε «Ναι στην αξιολόγηση υπό προϋποθέσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Να μην έχει τιμωριτικό κι εκδικητικό χαρακτήρα. Όσοι υπολείπονται να μπουν σε ένα πλαίσιο βελτίωσης.Έτσι,να αξιολογηθούμε κι εμείς, να μην προκαλούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό.»

40 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην Αξιολόγηση
40 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε σύνολο 280 συμμετείχαν στην αξιολόγηση. Ο κύριος Σπανός καλεί τους συγκεκριμένους να πάρουν πίσω τις εκθέσεις τους. «Είναι απότοκο μιας κακής ενημέρωσης, ενός πανικού, μιας τρομοκρατίας που ασκείται.» δηλώνει και σημειώνει « Τους κατανοούμε, θέλουμε να τους μεταπείσουμε.» Χαρακτηρίζοντας τέλος αναφέρετο δικαίωμα, το δικαίωμα στην απεργία- αποχή σύμφωνα και με γνωμοδοτήσεις ειδικών.
Φώτο:Αλέκος Σπανός, Νοσοκομείο, κλιμάκιο ΑΔΕΔΗΝ Ρεπορτάζ- Κείμενο: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα