Στο Λαμπρό αρνούνται κάθε σχέση με τον αποκεφαλισμό των 7 κουταβιών

18:44 18/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πικραμένοι κι απορημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι του οικισμού Λαμπρό Ροδόπης. Το χωριό τους τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας για ένα συμβάν που δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους ότι μπορεί να το διαπράξει ανθρώπινο χέρι. Επτά κουταβάκια βρέθηκαν αποκεφαλισμένα και πεταμένα στην παλιά στάση έξω από το χωριό, στον κεντρικό δρόμο που συνδέει τους οικισμούς Φιλλύρα και Αρριανά. Έτσι, το πρώτο που δηλώνουν στον επισκέπτη είναι ότι «αποκλείεται να το έκανε κάποιος από το χωριό», από το χωριό τους.

«Αποκλείεται να το έκανε

κάποιος από το Λαμπρό. Ο δρόμος είναι κεντρικός, συνδέει τον οικισμό Φιλλύρα – Αρριανά, περνούν πολλοί από εκεί. Οι κάτοικοι του Λαμπρού χρησιμοποιούν, για να πάνε στην Κομοτηνή, άλλον δρόμο. Κοιτάξτε γύρω, υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο χωριό, γάτες και σκύλοι, όλοι μας τα ταΐζουμε, τα φροντίζουμε, δεν τα ενοχλούμε.» δηλώνει ο Σαλή Ερτζέν. Μέλος μιας μικρής παρέας συγχωριανών του, που απολαμβάνει το λιγοστό φως του απογεύματος, λίγο πριν το σκοτάδι της νύχτας καλύψει τα πάντα γύρω τους. Με την ίδια απορία «πώς μπορεί να το έκανε αυτό άνθρωπος;» σκέφτεται και δεν το κρύβει πως: “Είναι πολύ άσχημο αυτό που συνέβη, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους. Αυτός που το έκανε δεν είναι από το χωριό μας. Κακώς είπαν ότι είναι από το Λαμπρό. Τα κουταβάκια βρέθηκαν στην παλιά στάση. Τα αδέσποτα δεν μας πειράζουν, μας προστατεύουν, αν περνάει ένας ξένος, γαβγίζουν και μας προφυλάσσουν. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στο χωριό.” δηλώνει ο Σαλή Σαμί.

Λίγα μέτρα πιο εκεί και ο Σερήφ Ναζμί ακούει με ενδιαφέρον την κουβέντα μας και στο τέλος προσθέτει «αυτό που έγινε είναι κακό. Μας στεναχώρησε όλους. Είμαστε άνθρωποι. Αγαπάμε τα ζώα. Πρέπει να συλληφθεί, να δικαστεί, να τιμωρηθεί. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει» λέει και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει, να μην καλύψει τον δράστη. Στεναχωρημένος και ο Χουσεϊν Φικρή. Είναι όλη του η ζωή το κοπάδι του, από μικρό παιδί κτηνοτρόφος ξέρει καλά πως τα ζώα ανταποδίδουν και με το παραπάνω την αγάπη και την αφοσίωση του ιδιοκτήτη τους. «Είναι κακό αυτό που έγινε. Ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό. Βρέθηκαν σε σημείο εκτός χωριού, αποκλείεται να έχει σχέση κάποιος συγχωριανός μου, ωστόσο, πάλι κάποιος το έκανε κι αυτό είναι ντροπή. Είμαι κτηνοτρόφος και στεναχωρήθηκα πολύ.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα