Κομοτηνή: Προβληματισμός στο Δημοκρίτειο μετά το περιστατικό bullying

18:35 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοκαρισμένοι και έντονα προβληματισμένοι δηλώνουν φοιτητές του Δ.Π.Θ. με αφορμή το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, του άγριου ξυλοδαρμού φοιτήτριας από συμφοιτήτριές της στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.

Διάλογος όχι βία

«Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις τέτοιες πράξεις από νέα

μορφωμένα άτομα» δηλώνει η Μαρία Σιαφαρίκα 3ετής Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών «Υποτίθεται εδώ ερχόμαστε για να ανοίξει το μυαλό μας. Γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, δημιουργούμε καινούργιες παρέες». Απαράδεκτη βρίσκει από την πλευρά της η Μαρία Γεωργάτου, επίσης 3ετής φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, την άσκηση βίας εις βάρος ενός άλλου ατόμου. «Ό,τι και να γίνει υπάρχει ο διάλογος. Ό,τι και να γίνει με τη συζήτηση βρίσκεται λύση. Ερχόμαστε εδώ και για να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον διάλογο» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει την απορία της «Για ποιο λόγο να χρησιμοποιούν τη βία;»

Συμμετοχή, όχι απραξία

Ίδιον της εποχής και η αδιαφορία; ρωτάμε τις δύο φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. «Δυστυχώς υπάρχει και η απραξία. Ακούμε στις ειδήσεις αναφορές για παρόμοια περιστατικά και λέμε «μα είναι δυνατόν;» να που είναι τελικά και μάλιστα δίπλα μας» δηλώνει η Μαρία Σιαφαρίκα και η συμφοιτήτρια της σπεύδει να προσθέσει «μένεις άφωνος μ΄αυτό που συμβαίνει τόσο κοντά σου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αδιαφορία. Δεν ξέρω πώς αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι στο χώρο. Θεωρώ αδιανόητο να μην σπεύσεις να βοηθήσεις.» Σ΄αυτό το σημείο παρεμβαίνει η Μαρία Σιαφαρίκα και δηλώνει «όταν μένεις αμέτοχος σε ένα τέτοιο περιστατικό τότε έμμεσα είσαι συνένοχος. Πρόκειται για μορφωμένα άτομα. Είμαστε μόνοι μας εδώ. Θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ενότητα και μεγαλύτερη συμπαράσταση.»

Το Δ.Π.Θ. είναι η «οικογένειά» μας

Δίπλα τους, όπως λένε έχουν τα άτομα που επιλέγουν, τις παρέες τους. «Το Δ.Π.Θ. είναι η οικογένειά μας. Θα έπρεπε να υπάρχει μια πιο γερή βάση, που να στηρίζει τις σχέσεις μας, την καθημερινότητά μας. Να μην υπάρχει αδιαφορία, είναι λυπηρό και στενάχωρο, όταν ακούς κάτι τέτοιο.» καταλήγει η Μαρία Γεωργάτου αποτυπώνοντας τον προβληματισμό που συντροφεύει τους φοιτητές μετά την κοινοποίηση του περιστατικού.
Φώτο:Μαρία Σιαφαρίκα Μαρία Γεωργάτου, φοιτήτριες Δ.Π.Θ. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Προβληματισμός, Δημοκρίτειο,komotini, provlimatismos, dimokriteio