Κομοτηνή: Οι νέοι και τα όνειρά τους

08:20 16/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο νέοι. Δύο ερωτευμένοι. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που από την «βαβούρα» των Αθηνών βρέθηκαν μαζί, για λίγο, στην ησυχία της Θράκης. «Δύσκολοι οι ρυθμοί στην Αθήνα.» δηλώνει το αγόρι, που σπουδάζει εκεί και το κορίτσι, που από τα Μέγαρα όπου ζει, βρέθηκε να σπουδάζει στην Ξάνθη αποκαλύπτει πως είναι πολύ ικανοποιημένο από αυτή την εξέλιξη. «Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω έναν διαφορετικό,

όμορφο τόπο» σημειώνει και μιλά για τον τόπο των φοιτητικών της χρόνων.

Από το 2016 στην Ξάνθη δηλώνει πολύ εντυπωσιασμένη από την πόλη, την φιλοξενία των ανθρώπων, αλλά και την ποιότητα των σπουδών. «Σπουδάζω αρχιτεκτονική. Δεν βλέπω να έχουμε μέλλον. Είναι ο πατέρας μου αρχιτέκτονας. Είχα πει κι εγώ από μικρή ότι θα γίνω κι εγώ αρχιτέκτων. Κι έτσι βρέθηκα να σπουδάζω αρχιτεκτονική. Όμως, δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον» δηλώνει μην κρύβοντας τον προβληματισμό της. Την σχεδόν απαισιοδοξία της δεν συμμερίζεται, όμως, ο φίλος της «Χωρίς να είναι όλα ευχάριστα», όπως λέει, «προσπαθώ να το παλέψω. Οι γονείς πάλεψαν αρκετά χρόνια, τώρα ήρθε η σειρά μας» σημειώνει ξανά και προσθέτει ότι θα έβλεπε θετικά την φυγή της στο εξωτερικό μόνο για ένα Μεταπτυχιακό, «για μόνιμα όχι! Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, θέλω να συνεχίσω να ζω στη χώρα μου.»

Όσον αφορά στα όνειρα τους; «Είναι σημαντικό να κάνουμε την καθημερινότητά μας, τα απλά πράγματα, πιο εύκολα και πιο καλά. « δηλώνει το αγόρι προσθέτοντας πως: «Αν υπάρχει θέληση, θα γίνουν τα απλά πράγματα εύκολα και τότε θα είναι καλύτερα για όλους.»
Φώτο: Στιγμιότυπο από την βόλτα τους στην Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα