Κομοτηνή: «Οι ευθύνες να αποδοθούν στην παλιά διοίκηση της ΣΕΚΑΠ» δηλώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

14:46 30/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως μια θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την χθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο κος Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. «Έζησα όλη την πορεία της ΣΕΚΑΠ» δηλώνει ο ξανθιώτης πολιτικός και καταθέτει την άποψή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σπεύδει να σημειώσει πως «Ήταν μια θετική εξέλιξη η απόφαση του Δικαστηρίου. Το σημαντικό είναι ότι θα λειτουργεί το εργοστάσιο, θα κάνει

εξαγωγές, οι θέσεις εργασίας διατηρούνται. Είναι μια μάχη ακόμη δεν έχει τελειώσει η διαδικασία. Επιμένουμε ότι οι ευθύνες θα πρέπει να πάνε στην παλιά διοίκηση κι όχι στην τωρινή η οποία δεν ήξερε και δεν είχε την ευθύνη της υπόθεσης. Εμείς θέλουμε να ριχτεί άπλετο φως. Να διαπιστωθεί αν έχει γίνει το λαθρεμπόριο και να καταδικαστούν αυτοί που έφταιγαν και αυτοί που έφεραν το εργοστάσιο σ’ αυτή την κατάσταση. Η καινούργια διοίκηση βέβαια πιστεύουμε ότι σ΄αυτό ειδικά το κομμάτι δεν έχει την ευθύνη.»

Γρηγόρης Στογιαννίδης: «Υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί και πρέπει να πληρώσουν»
«Η απόφαση είναι θετική, είναι ένα πρώτο βήμα για να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση.» Ίδια και η άποψη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, του κου Γρηγόρη Στογιαννίδη. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημείωσε «Αυτό που μας ενδιαφέρει τους επόμενους δύο μήνες είναι να δοθεί κι εκεί μια θετική απόφαση για να μπορεί η εταιρεία να λειτουργεί απαλλαγμένη από αυτόν τον βραχνά του προστίμου.» Σύμφωνα με τον κ. Στογιαννίδη θα πρέπει να δοθεί μια θετική λύση ώστε η συγκεκριμένη επιχείρηση να μην έχει το βάρος του παρελθόντος. «Αυτά θα πρέπει να καταλογιστούν σ’ αυτούς που ήταν τότε διοίκηση, είναι ξεκάθαρο. Υπάρχουν βεβαίως φυσικοί αυτουργοί και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να πληρώσουν, με απόφαση της Δικαιοσύνης, αυτοί οι οποίοι ήταν διοίκηση εκείνη την εποχή.»

Φώτο:Οι δύο βουλευτές. Στιγμιότυπα από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα