Κομοτηνή: Οι «Ακρίτες» στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη

18:41 12/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 2000 κάποιες λίγες γυναίκες από την Αμβροσία της Ροδόπης ίδρυσαν τους «Ακρίτες» έχοντας ως στόχο να βοηθήσουν παιδιά κι αρρώστους, που έχουν ανάγκη. Σήμερα οι «Ακρίτες» αριθμούν 400 μέλη και όπως η πρόεδρος τους, η κα Αναστασία Καραγιάννη δηλώνει «Πάντα στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ταπεινά χωρίς ανακοινώσεις.»

Στις 19 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Αμβροσίας «Οι Ακρίτες» διοργανώνουν τον ετήσιο χορό τους. «Χορός που στηρίζεται από όλη την Θράκη, αλλά και από τις γειτονικές χώρες.» όπως λέει με καμάρι

η πρόεδρος. Τα έσοδα αυτής της εκδήλωσης θα δοθούν σε μια οικογένεια, που έχει δύο παιδιά με αναπηρία. « Είναι άρρωστα, αναγκασμένα να κινούνται με ένα αναπηρικό κάθισμα, οικονομικά ασθενείς οι γονείς τους. Βοηθάμε, όσο μπορούμε, από το υστέρημα μας γιατί έχουν ανάγκες και νιώθουν ξεχασμένοι.» δηλώνει η κα Καραγιάννη και μιλά για 400 μέλη, όλα δραστήρια κι έτοιμα να προσφέρουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εμφανιστεί το Χορευτικό του Συλλόγου, που πάντα εντυπωσιάζει και κερδίζει το χειροκρότημα. Όσον αφορά στις μελλοντικές τους εκδηλώσεις; Προγραμματίζεται εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή και γι αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν για την εκδρομή τους . «Τους αξίζει. Και οι άνθρωποι που δεν έχουν οικονομικές δυνάμεις και αυτοί θα πρέπει να συμμετέχουν» δηλώνει η κα Καραγιάννη. Όσον αφορά τέλος στα συναισθήματα που την συντροφεύουν κάθε φορά που το…καλό γίνεται; Πολύ απλά « Νιώθω πως έχω έναν μεγάλο θησαυρό μέσα μου γι αυτούς τους ανθρώπους. Κι αυτοί το καλό μου το ανταποδίδουν με αγάπη και τους ευχαριστώ πολύ».
Φώτο: Αναστασία Καραγιάννη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα