Κομοτηνή: Ο Γ. Αδάμος με τις «ροζ πένες» λέει: «Γλέντα κόσμε»

12:50 22/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε να γράφει στιχάκια σε ηλικία 12 ετών. Στα 13 του να μελετάει μουσική καθώς βρίσκει ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του στην αποθήκη της γιαγιάς του. Κι αμέσως άρχισε μαθήματα σε Ωδείο της Καρδίτσας όπου δύο χρόνια αργότερα το εγκατέλειψε λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Ο Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Γιάννης Αδάμος από την Καρδίτσα μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, την οποία όπως είπε την μελετάει και την υπηρετεί ακόμη και σήμερα, για τον «Φακίρι» ένα τραγούδι που έκανε αίσθηση στο κοινό με το πρώτο άκουσμά του, αλλά και για το «Γλέντα Κόσμε», αυτός θα είναι και ο τίτλος της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που θα κυκλοφορήσει το 2021.

Ήταν το 2012 που αποφάσισε με δύο φίλους του να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα «Ροζ Πένες», «κρατούσαμε στα χέρια όλοι από μια ροζ πένα και έτσι εντελώς αυθόρμητα και τυχαία αποφασίσαμε να έχουμε αυτόν τον τίτλο» μας είπε σήμερα. Η αρχή είχε γίνει και η συνέχεια δόθηκε παίζοντας τραγούδια του Γιώργο Μιχαήλ , του Θανάση Παπακωνσταντίνου , του Σωκράτη Μάλαμα και πολλά ρεμπέτικα σε μαγαζιά της πόλης, αλλά και πολλά δικά του, καθώς και στην νέα δουλειά και σε αυτές, που προηγήθηκαν ο Γιώργος Αδάμος υπογράφει στίχους και μουσική.

Αυτό τον καιρό παρέα με το μουσικό του σχήμα τις «Ροζ πένες» ετοιμάζει, όπως ανέφερε ο νεαρός δημιουργός τον τρίτο του δίσκο με τίτλο »Κόσμε Γλέντα» που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2021 ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο single του νέου δίσκου »Βασκάνια΄΄ που ερμηνεύει η Αθανασία Αλεξοπούλου. «Ο κόσμος έχει ανάγκη να γλεντά, το βλέπω, το νιώθω, ο κορονοϊός έχει αλλάξει πολλά ειδικά στους καλλιτέχνες, καθώς είναι δεν μπορούμε πια να πραγματοποιούμε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με το σχήμα του «Ροζ πένες», ωστόσο, δεν το βάζουμε κάτω κι έτσι πρέπει.» ανέφερε προτρέποντας να συνεχίζουν όλοι να είναι αισιόδοξοι και να ονειρεύονται.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα