Κομοτηνή: Νέοι ρεπόρτερ προτάσσουν το διάλογο

19:42 13/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Σοφία Χατζησαββίδου και ο Θεόδωρος Χαραλαμπάκης συμμετείχαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο στη Βιέννη, στο International Youth Reporter, ανάμεσα σε 250 νέους και νέες από όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τον παλμό της Ευρωπαϊκής Νεολαίας. Ήταν μια εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα που απασχολούν σήμερα την δημοσιογραφία, όπως την αντιλαμβάνονται και την ασκούν οι νέοι άνθρωποι.

Η Σοφία Χατζησαββίδου και ο Θεόδωρος Χαραλαμπάκης
συμμετείχαν στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Exarticis.gr από νέους φοιτητές του Δ.Π.Θ.

«Ήταν μια ωραία εμπειρία κι ευχαριστώ πολύ το Europe direct Κομοτηνής, που μου έδωσε τη δυνατότητα γιατί βρέθηκα ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία και να κάνουν κάτι καινούργιο, να φέρουν αλλαγές στο χώρο. Αλλαγές που θα ξεκινήσουν από τους νέους» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Θεόδωρος Χαραλαμπάκης, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης. «Η δημοσιογραφία», όπως λέει, «ήταν πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό, μου. Μου αρέσει και παρέα με τρεις άλλους συμφοιτητές έχουμε δημιουργήσει το blog Exarticis. Mας ενδιαφέρει να περάσουμε την αλήθεια αφιλτράριστη, μακριά από συμφέροντα» δηλώνει και προσθέτει ότι καλύπτουν ποικίλα θέματα: οικονομικά, κοινωνικά, τοπικά. «Στη Βιέννη συναντήσαμε νέους, πολύ νέους και φρέσκους, γεμάτους όρεξη να κάνουν πράγματα» παρατήρησε η Σοφία Χατζησαββίδου που συμμετείχε και στο European Youth Conference…

European Youth Conference…
Πρόκειται για ένα Συνέδριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Δομημένου Διαλόγου, ο οποίος ήδη από τις αρχές του χρόνου αποτελεί προτεραιότητα της ΕΕ. «Είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με όλους όσοι χαράσσουν πολιτικές σήμερα. Ακούγεται έτσι η γνώμη των νέων, καταγράφεται κι εφαρμόζεται. Ήταν το τρίτο συνέδριο του 6ου κύκλου του Δομημένου Διαλόγου.» εξήγησε η Σοφία Χατζησαββίδου .

Παρουσία Ευρωπαίου Επιτρόπου
Μιλώντας για τις προτεραιότητες που βάζει το Europe Direct αναφέρεται σε μια νέα τριετία, που τρέχει ήδη για όλα τα Europe Direct με νέους στόχους, πιο υψηλούς και πιο διαφορετικούς. «Θέλουμε να έχουμε πιο εμπνευσμένες δράσεις με μεγαλύτερη εμβέλεια. Έτσι, στις 17-19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις μεταξύ των νέων και των ευρωβουλευτών: Στ. Κούλογλου, Ε. Καϊλή, Λ. Παπαδημούλης και Μ. Σπυράκη.» Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει μεταξύ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου με παρουσία μάλιστα Ευρωπαίου Επιτρόπου. «Σκοπός μας είναι να εμπλακεί η τοπική κοινωνία, οι καθημερινοί άνθρωποι. Θέλουμε να έρθουν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι να μιλήσουν για τα προβλήματά τους, για την καθημερινότητά τους, για όλα αυτά που βιώνουν.» δηλώνει το δραστήριο στέλεχος του Κέντρου και με τη δύναμη της νιότης και της διάθεσης για δημιουργία και προσφορά αναρωτιέται: «Μας δίνετε η ευκαιρία να μιλήσουμε, γιατί να μην το κάνουμε;”
Φώτο: Θεόδωρος Χαραλαμπάκης Σοφία Χατζησαββίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα