Γυρίζει σελίδα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

17:49 23/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα. Ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. και ο κ. Βασίλης Τσαουσίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δ.Π.Θ. διεκδικούν σήμερα την θέση του Πρύτανη του ΔΠΘ, έχοντας πλειοψηφήσει στην χθεσινή πρώτη ημέρα των Πρυτανικών εκλογών ανάμεσα σε 4 υποψηφίους. Ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης στην χθεσινή ψηφοφορία

έλαβε 171 ψήφους και ο Βασίλης Τσαουσίδης 147 ψήφους.

Η κα Μαρία Μιχαλοπούλου, στο μέσο της φωτογραφίας, με συνεργάτες, φίλους και συναδέλφους της.

Στους τέσσερις αντιπρυτάνεις, δύο γυναίκες
Στις θέσεις των 4 αντιπρυτάνεων, ωστόσο, ήδη έχουν εκλεγεί με σειρά ψήφων οι: –Φώτιος Μάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. -Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. -Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. -Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ.

«Είναι πραγματικά τιμή για μένα η υποστήριξη που έδειξαν οι συνάδελφοι μου στο πρόσωπό μου και στην μέχρι τώρα παρουσία μου στο Πανεπιστήμιο» δήλωσε η κα Μιχαλοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας πως η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική με μια εξίσου σημαντική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη. «Πρόκειται για μια σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων;» ρωτήσαμε την κα Μιχαλοπούλου για να σημειώσει «ελπίζω να μην είναι μια σύγκρουση, αλλά μια προσπάθεια για την ανάδειξη του καλύτερου για το Δ.Π.Θ.»

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένη από την μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων της από όλες τις πόλεις του ΔΠΘ στην χθεσινή διαδικασία με την αποχή να αγγίζει το 13% για τα μέλη ΔΕΠ και το 8% για τους διοικητικούς υπαλλήλους και το υπόλοιπο προσωπικό. Όσον αφορά στη «γεύση» που της αφήνει ο πρώτος προεκλογικός αγώνας που συμμετείχε ως υποψήφια η κα Μιχαλοπούλου κάνει λόγο για «πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη διαδικασία» δηλώνοντας «Είχαμε ένα νέο Νόμο στην πρώτη του εφαρμογή με την γνωστή μονοσταυρία που έκανε τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Για μένα που μπήκα πρώτη φορά σ’ αυτό το στίβο ήταν θετικό και το έδειξε το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, μπορέσαμε και γνωρίσαμε το Πανεπιστήμιο και στις τέσσερις πόλεις και όλοι περιμένουμε την ομάδα των «πέντε», που θα χρειαστεί να συνεργαστεί για να έρθει ό,τι καλύτερο για το Πανεπιστήμιο μας.»
Φώτο: ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Γυρίζει, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,komotini, gyrizei, dimokriteio panepistimio thrakis