Κομοτηνή: Ένας καφεκόπτης στο 2ο Lockdown παρατηρεί και προτείνει

13:51 1/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αυτή τη φορά , στο 2ο lock down, τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά από ό,τι ήταν στο 1ο . Οι άνθρωποι είναι πιο άνετοι» μας είπε ο καφεκόπτης Χουσεϊν Τουργούτ και μας παραξένεψε είναι η αλήθεια. «Πιο άνετοι (!) παρά τους ασθενείς και τα θύματα;» τον ρωτήσαμε επιμένοντας «ναι, γιατί τώρα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Τότε δεν ήξεραν. Θυμηθείτε πόση κουβέντα κάναμε για τη χρήση ή μη της μάσκας» απάντησε προσθέτοντας « Κάποιοι δεν ήθελαν καν να μπουν σε ένα μαγαζί έστεκαν και περίμεναν να εξυπηρετηθούν από έξω. Ήταν διάχυτος ο φόβος.»

Ο κος
Τουργούτ Χουσεϊν μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»

Χρόνια καφεκόπτης γνωρίζει από τον καλό καφέ, αλλά και από την συμπεριφορά του κόσμου. «Τώρα με τις μάσκες είναι συνεπής. Αν άλλαζαν και συχνότερα την μάσκα που φορούν, καθαρά για λόγους υγιεινής, θα ήταν καλύτερα.» σημειώνει.

Όσον αφορά στην κίνηση; Αυτή παρουσιάζει σταθερά καθοδική πορεία παρά την αγάπη του κόσμου στον καφέ. «Επιβιώνουμε με «ξένο» κόσμο, φοιτητές, οπλίτες –στελέχη του Στρατού και κάποιους λίγους εμπορικούς και ιατρικούς επισκέπτες.» παραδέχεται ο Κομοτηναίος καφεκόπτης σημειώνοντας πως η Κομοτηνή δεν είναι προβεβλημένη τουριστικά με αποτέλεσμα ακόμη στους καλούς καιρούς να έχει ελάχιστους επισκέπτες.
Η «φυγή» των φοιτητών λόγω του κορονοϊου συνοδεύτηκε και από μια κακή χρονιά για τους βαμβακοκαλλιεργητές με αποτέλεσμα το ρευστό που «πέφτει» στην τοπική αγορά να είναι μειωμένο.
«Πρέπει να γίνουν μακροχρόνιοι προγραμματισμοί και να δίνονται επιδοτήσεις σε αυτούς που τις δικαιούνται.» προσθέτει ο έμπειρος επαγγελματίας ζητώντας μια σταθερή βάση και ένα σωστό προγραμματισμό για το επιχειρείν γιατί έτσι λέει ότι θα υπάρξουν και μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα.
Φώτο: Χουσεϊν Τουργούτ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα