Κομοτηνή: Εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων με τους Φιλοτέχνες

09:17 11/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο χώρο της Καπναποθήκης, εκεί όπου οι «Φιλοτέχνες» Κομοτηνής ανταμώνουν και χορεύουν, μυούνται στα βήματα της παράδοσης, σχηματίζουν παρέες και δημιουργούν θα παραδίδονται και μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων γράφοντας έτσι μια ακόμη ενδιαφέρουσα σελίδα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Δημήτρης Κυριακάκης

Πρόκειται για μια ιδέα του Κυριάκου Αντωνίου (χοροδιδάσκαλος) και της Ιωάννας Αλμπανίδου (πρόεδρος των Φιλοτεχνών) που παίρνει σάρκα και οστά χάρη στη αποδοχή της πρότασης από τους νέους εξαίρετους μουσικούς: τον Δημήτρη Κυριακάκη, τον Κυριάκο Τσακιράκη, τον Γιώργο Αθανασιάδη

και τον Θάνο Καρακατσιάνη. Νέοι μουσικοί, με εξαιρετικό ταλέντο, που έχουν ήδη κάνει τη δική τους αξιοπρόσεκτη διαδρομή στο χώρο.

Γκαϊντα, καβάλι, ακορντεόν, κρουστά (νταούλι, τουμπερλέκι), λαούτο και μπουζούκι , τα όργανα που θα μπορέσει κανείς να διδαχθεί. Τέσσερα μαθήματα το μήνα με στόχο να διατηρηθούν τα παραδοσιακά όργανα στις προτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής και να προβληθούν παίρνοντας τη θέση που τους αξίζει. «Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, όποιος θέλει μπορεί να έρθει, γνωρίζει δεν γνωρίζει» δηλώνει ο κος Κυριακάκης και ο κος Τσακιράκης προσθέτει «Όποιος έχει όρεξη θα τα καταφέρει. Εμένα μου αρέσει πολύ η διδασκαλία, θα πρέπει όμως να αρέσει και σ’ αυτόν που διδάσκεται».

Όσον αφορά το δικό τους προσωπικό αγώνα σε καιρούς κρίσης; «Δύσκολος καιρός αλλά επιβιώνουμε» δηλώνει ο κ. Κυριακάκης και ο κος Τσακιράκης προσθέτει με νόημα «με πολύ αγώνα επιβιώνουμε».Νέοι με ταλέντο κι αγάπη γι αυτό που κάνουν. Αγωνίζονται με πείσμα και μεράκι προσφέροντας ξεχωριστές στιγμές στο κοινό τους.
Φώτο:Δημήτρης Κυριακάκης- Κυριάκος Τσακυράκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα