Κομοτηνή: Άτομα με αναπηρία κλεισμένα σε τοίχους

07:04 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια γλυκιά γεύση αφήνει το φετινό καλοκαίρι στην κυρία Στέλλα Βιογιατζή, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης μια γλυκιά γεύση αλλά και αρκετά «παρατράγουδα» που κατέγραφε καθημερινά μετακινούμενη και η ίδια στο Φανάρι της Ροδόπης. «Παρατράγουδα», όπως οι πλαστικοί διάδρομοι στην περιοχή που έχει τοποθετηθεί το seatrack, αντί των ξύλινων που θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν. Αλλά και η έλλειψη ενός χώρου υποδοχής, όπου θα μπορούν οι λουόμενοι να περιμένουν

τη σειρά τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να παραμένουν για ώρα στον διάδρομο.

Μια διαδρομή χιλιομέτρων χωρίς ένα οργανωμένο πάρκινγκ
Η πρώτη πετυχημένη περίοδος λειτουργίας του μηχανισμού γεννά μεγάλες προσδοκίες για ακόμη καλύτερες θερινές περιόδους στο μέλλον υποστηρίζει και εξηγεί πως «Όσοι χρησιμοποίησαν το μηχανισμό, ακόμη και επισκέπτες από Βουλγαρία και Τουρκία, έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Και έδειξαν διάθεση να ξαναέρθουν.»
Η έλλειψη υποδομών, όπως WC, δημιουργεί απογοήτευση και προβληματισμό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Βογιατζή, από τα σύνορα με τη Βουλγαρία μέχρι το Φανάρι, που είναι ο τελικός προορισμός δεν υπάρχει τουαλέτα WC για το κοινό, ένα οργανωμένο πάρκινγκ και το χειρότερο δεν υπάρχει κατάλληλο οδικό δίκτυο. «Από τη διασταύρωση του Φαναρίου μέχρι το χωριό είναι ένας αγροτικός δρόμος με δεκάδες παγίδες, χωρίς να λείπουν τα προβλήματα. Χόρτα που ξεπερνούν σε ύψος τα δύο μέτρα, έλλειψη κατάλληλου φωτισμού, απουσία διαγραμμίσεων και παρουσία πολλών αγροτικών μηχανημάτων, όπως και χιλιάδων διερχόμενων αυτοκινήτων με ξένους οδηγούς που αγνοούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.» δηλώνει.


Οι εργασίες της Στέγης συνεχίζονται
Όσον αφορά στις εργασίες της Στέγης του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης,που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Παύλου 10, αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, με την Στέγη να παραδίδεται στους χρήστες της μέχρι τέλος του μήνα. «Θέλουμε να υπάρχει μια καλή συνεργασία με τα Α.μεΑ. Όλοι οι ανάπηροι είναι καλοδεχούμενοι, να τους στηρίξουμε, να βοηθηθούν, να βοηθήσουν με τη σειρά τους.» δηλώνει με τον δικό της ξεχωριστό, δυναμικό τρόπο μην παραλείποντας να στείλει το μήνυμα της στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αναπηρίας. «Όλα τα άτομα με αναπηρία να βγουν έξω από τα σπίτια τους, να μιλήσουν με τους διπλανούς τους, να πουν το πρόβλημά τους, να έχουν επαφή με τον κόσμο. Δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα άτομα που είναι κλεισμένα στα σπίτια τους.»
Φώτο:Στέλλα Βογιατζή Κείμενο -Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα