Ασφαλή τα χειρουργεία του νοσοκομείου Κομοτηνής

16:07 14/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα ανακαινισμένα χειρουργεία του νοσοκομείου Κομοτηνής εγκαινιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι από τον αναπληρωτή γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, τον διοικητή της 4 ΔΥΠΕ Ευστράτιο Πλωμαρίτη, τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργο Φιλιππίδη τους πρώην διοικητές του νοσοκομείου Κομοτηνής Κωνσταντίνο Ναλμπάντη και Ηρακλή Χατζηνέστωρος, αλλά και των νυν διοικητών των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης

και Καβάλας παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Κομοτηνής καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμωνα.

Στη φωτό από αριστερά προς τα δεξιά ο μηχανικός του έργου Γιάννης Μαμούσης, ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης, ο αν. γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός και ο διοικητής της 4ης ΔΥΠΕ Ευστράτιος Πλωμαρίτης

Αναφερόμενος ο κ Φιλιππίδης στα ανακαινισμένα χειρουργεία του νοσοκομείου Κομοτηνής τόνισε ότι το έργο αυτό υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERRREG Ελλάδος Βουλγαρίας 2014-2020 σε συνεργασία με το νοσοκομείου του Κίρτζαλη της Βουλγαρίας.

Το έργο κόστισε 600.000 ευρώ προκηρύχθηκε πριν από 1,5 χρόνο ενώ η ανακαίνιση των χειρουργείων ολοκληρώθηκε μέσα σε 3,5 μήνες.

Πρόκειται για αξιόπιστα ασφαλή χειρουργεία με κατασκευάστηκαν με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Όπως πχ με αντιμικροβιακά πατώματα, αντιμικροβιακούς τοίχους και σύγχρονο εξοπλισμό και αποτελούνται από 4 θαλάμους .

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός αναφέρθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδος Βουλγαρίας μέσα από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανακαίνιση των χειρουργείων του νοσοκομείου Κομοτηνής και προανήγγειλε την πρόσληψη μόνιμων γιατρών για το τμήμα Επειγόντων περιστατικών , καθώς και 5 γιατρών μόνιμων για το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής , ενός γυναικολόγου, ενός καρδιολόγου, ενός μικροβιολόγου, ενός ακτινολόγου κι ενός ψυχιάτρου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι εντός του 6μηνου θα δημιουργηθεί μια νέα δομή των κινητών μονάδων υγείας που θα παρέχει υπηρεσίας προληπτικής ιατρικής σε αγροτικές περιοχές. Σε όλη την χώρα θα δημιουργηθούν 92 τέτοιες δομές ενώ για την περιοχή της Ροδόπης θα λειτουργήσουν 2 μια στον Ίασμο και μια στις Σάπες.

στη φωτό εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κομοτηνής

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ανακαινισμένων χειρουργείων του νοσοκομείου Κομοτηνής ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Γιάννης Μαμούσης είπε ότι πρόκειται για μια κατασκευή σύγχρονη όπου από την οροφή παράγεται καθαρός αέρας, έρχεται μέσα στις αίθουσες και εξασφαλίζει πλήρη αναισθησία.

Τα υλικά και ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που διασφαλίζει τους ασθενείς από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα