Κομοτηνή: Αγωνία, αλλά και ελπίδες συντροφεύουν τους επαγγελματίες

12:45 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με περιορισμένες προσδοκίες περνούν τις πρώτες μέρες του 2017. Επαγγελματίες στην Κομοτηνή που αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεων τους χωρίς όμως να χάνουν την αισιοδοξία τους. «Αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι η υπερφορολόγηση » δηλώνει ο Απόστολος Ρορόπουλος σημειώνοντας ότι αυτό που μένει για τους ίδιους, στην καλύτερη περίπτωση, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό κέρδους.

«Ακόμη κι εσείς που συνεχίζεται μια οικογενειακή παράδοση έχοντας την ευθύνη μιας οικογενειακής επιχείρησης με εξασφαλισμένη

πελατεία;» ρωτάμε τον νεαρό ιδιοκτήτη, που συνεχίζει να παρασκευάζει και να πουλά μπουγάτσα, όπως ο πατέρας του, για να απαντήσει πως «Ναι! Ακόμη κι εγώ που συνεχίζω στην επιχείρηση του πατέρα μου.»

«Θα ήθελα για τους νέους επαγγελματίες να υπάρχει μια μικρή φοροαπαλλαγή. Παλιότερα υπήρχε. Θέλω να πληρώνω στην ώρα τους φόρους, αλλά πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο» αποκαλύπτει σημειώνοντας πως πολλοί από τους συναδέλφους του καταβάλλουν το ΦΠΑ με δόσεις γεγονός που αποκαλύπτει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα στην οικονομία.

Όσον αφορά στην ίδια την πόλη που αγκαλιάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα τη δική του, αλλά και των συναδέλφων του θα ήθελε μια πόλη με περισσότερες δράσεις, εκδηλώσεις, με μεγαλύτερη κινητικότητα θεωρώντας πως μόνο η εξωστρέφεια και η αύξηση της επισκεψιμότητας θα φέρουν καλύτερες μέρες στην τοπική οικονομία. «Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις από την πλευρά του Δήμου για να ομορφύνει η πόλη περισσότερο, αλλά και να προβληθούν, να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας» δηλώνει ο Κομοτηναίος καταστηματάρχης προσθέτοντας με νόημα πως «αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, λίγα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.»
Φώτο:Απόστολος Ρορόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα