Κομοτηνή: 29-9-2018 Πρωινή Ενημέρωση

09:36 29/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επικαιρότητα
Σε ετοιμότητα ο δήμος Κομοτηνής
Ενόψει της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου εντείνονται οι καθαρισμοί σχαρών φρεατίων όμβριων από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος καθώς και οι αποφράξεις φρεατίων από την ΔΕΥΑΚ. Οι εργασίες πραγματοποιούνται καθημερινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής. Με ανακοίνωση η δημοτική αρχή καλεί τους κατοίκους να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα φρεάτια ώστε να είναι δυνατός ο καθαρισμός τους. «Καλό θα είναι να φροντίζουμε όλοι μας ώστε τα φρεάτια

μπροστά στις οικίες μας και τις επιχειρήσεις μας να είναι καθαρά από φύλλα και αντικείμενα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζεται το 4ο Φεστιβάλ «Via Egnatia»
Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Via Egnatia» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αν. Μ.Θράκης με το : “RODOPI RUN”, αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ. Και στις 19:00 – 23:00: Ιστορική περιοχή «ΒΑΡΟΣΙ» Κομοτηνής Έκθεση έργων τέχνης (εικαστικών, γλυπτών κ.ά.) του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ». Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:: 11:00-13:00: “RODOPI BIKE RUN” Ποδηλατικός Αγώνας εκτός πόλης 18 χλμ. 20:00-23:00: Βυζαντινό τείχος. «Μουσική Εγνατία-Τραγούδια Χωρίς Σύνορα» Εθελοντική Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το μουσικό σχήμα «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης»

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για την κινητοποίηση στη φοιτητική μέριμνα στις 28/9/18
Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησε χθες το πρωί η επιτροπή αγώνα Πολυτεχνικής Ξάνθης του ΜΑΣ, αυτή τη φορά στο γραφείο της φοιτητικής μέριμνας, στο κτήριο της Αρχιτεκτονικής. Ο λόγος που οδήγησε και στη χθεσινή κινητοποίηση είναι το οξυμένο πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών που βρίσκονται πάνω από το 7ο έτος, καθώς σε αυτούς δεν επιτρέπεται η σίτιση στη λέσχη της πόλης, διότι έχει λήξει το πάσο τους.
Στην κινητοποίηση τέθηκε και το ζήτημα των φοιτητών που μένουν έξω απ’ τις εστίες επειδή είναι πάνω από 7ο έτος. Το ΜΑΣ απαίτησε να λυθούν άμεσα και τα δύο ζητήματα, δηλαδή όλοι οι φοιτητές που βρίσκονται στη πόλη και συνεχίζουν τις σπουδές τους να τρώνε δωρεάν και να μη διωχθεί κανένας απ’ τις εστίες. Ο αριθμός των δωματίων στις εστίες (547 κατοικήσιμα) είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με τον αριθμό των φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη που είναι περίπου 4000.

Στρατός
«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018» ΤΑΜΣ «ΣΤΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ 2018»

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΣΤΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ 2018» στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ» (εγγύς χ. Λαβάρων) και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:30, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», στο Παρατηρητήριο του υψώματος «ΑΕΤΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη.

Κοινωνία
Στην Αθήνα για το θέμα των βιβλίων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην Αθήνα θα μεταβούν την ερχόμενη Δευτέρα αντιπροσωπεία από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων μειονοτικών δημοτικών σχολείων Ξάνθης και Ροδόπης, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και με ανθρώπους από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Έστειλαν βοήθεια στα Ελληνικά Σχολεία της Β. Ηπείρου
Μεγάλη ήταν η Ανταπόκριση στην Έκκληση για Βοήθεια των Ελληνικών Σχολείων Β. ΗΠΕΙΡΟΥ . Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ξάνθης, ευχαριστούν θερμά τους Φορείς, Συλλόγους – Ενώσεις, Επιχειρήσεις, όπως και τα μεμονωμένα άτομα από την Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές, όπως και Ομογενείς από το Εξωτερικό, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Ένωσης προσφέροντας οικονομική βοήθεια ή αγοράζοντας τον αναγκαίο εξοπλισμό, γραφική ύλη και αθλητικό υλικό, για τα Σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας, «Πνοή Αγάπης» στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ,«ΟΜΗΡΟΣ» στη ΧΙΜΑΡΑ και το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» στο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ (εγγύς Αγ. Σαράντα), τα οποία παρέδωσαν στην 1η επίσκεψή μας στις 23-26 (θα επακολουθήσει και 2η επίσκεψη στις 12-15 Οκτ.2018).

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δωρεάν μελέτες για το νέο νοσοκομείο
Τη Δευτέρα στις 10:00 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κομοτηνής θα υπογραφεί η σύμβαση δωρεάς εκπόνησης μελετών για το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εκδηλώσεις
Εκδήλωση με θέμα «Ζώντας με την Επιληψία» διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ στην Κομοτηνή, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:30 στο ΕΒΕΡ.

10 χρόνια Επί σκηνής
Στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων του, το Θεατρικό εργαστήρι Επί σκηνής παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σαμ Μπόμπρικ «Να ζει κανείς ή να μη ζει… κανείς» το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30), με είσοδο ελεύθερη. Στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για την αγορά εξοπλισμού που θα χορηγηθεί στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής.

Οι Φιλοτέχνες ξεκίνησαν
Με την τέλεση του αγιασμού χθες στην Καπναποθήκη ξεκίνησε η νέα διδακτική χρονιά 2018-19 για τους Φιλοτέχνες. Φέτος λειτουργούν πέντε συνολικά τμήματα. Τμήματα:
Παραδοσιακού Χορού, Τμήμα Λάτιν, Χορωδίας Ενηλίκων, Πλέξιμου και Εκμάθησης Μουσικών Οργάνων.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη προχθές το απόγεμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 17χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη 80χρονος για 136 πακέτα τσιγάρων
Συνελήφθη στην Κομοτηνή από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 80χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 80χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει 136 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στα κεντρικά, δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη, μέχρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα