Κομοτηνή: Ποσό 27 εκ. ευρώ για την Αλληλέγγυα Οικονομία

19:06 11/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγο πριν την έναρξη υλοποίησης του είναι το πρόγραμμα για τους υφιστάμενους φορείς Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας σύμφωνα με τον κο Ευάγγελο Νικολαϊδη, ειδικό Γραμματέα Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας (του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Ο Ευάγγελος Νικολαϊδης, ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας.

«Είμαστε στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οπότε αρκετά σύντομα

επιτέλους αυτό το πρόγραμμα θα αρχίσει να τρέχει» δήλωσε από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ευκαιρίες, Εργαλεία και Προκλήσεις των κοινωνικών επιχειρήσεων». Όπως εξήγησε πρόκειται για το πρόγραμμα, που αφορά στους υφιστάμενους φορείς Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας σε πανελλαδική κλίμακα, προϋπολογισμού 27 εκ. ευρώ. Μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο πρόγραμμα, το αποκεντρωμένο, το οποίο θα υλοποιήσουν οι Περιφέρειες, ύψους 80 εκ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να τρέχει τους πρώτους μήνες του 2019.

13 Κέντρα Στήριξης σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες

«Οι ΚΟΙΝΣΕΠ θα πρέπει να ετοιμάζονται να κάνουν πολύ καλά τεκμηριωμένες αιτήσεις, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτούς τους πόρους οι οποίοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί και θα τους δώσει μια ώθηση στην δουλειά τους» προέτρεψε ο κος Νικολαϊδης. Αναφερόμενος δε στα Κέντρα Στήριξης αποκάλυψε ότι βρίσκονται ήδη στη φάση της αξιολόγησης των ενστάσεων, καθώς έχουν εγκριθεί ήδη 13 Κέντρα Στήριξης σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες. «Είμαστε στην αξιολόγηση των ενστάσεων η οποία ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι αν δούμε ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη, θα προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο κύκλο, μια δεύτερη πρόσκληση, όπου θα έχουν την ευκαιρία κι άλλοι να δοκιμάσουν με πιο τεκμηριωμένες προτάσεις.» τόνισε ο ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Τέλος, αναφερόμενος στην ίδρυση Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού για την ίδρυση των ΚΟΙΝΣΕΠ αποκάλυψε πως βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανέφερε μάλιστα πως «Υπάρχει μια μελέτη, η οποία θα ολοκληρωθεί Φεβρουάριο – Μάρτιο και αναλόγως με τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν, θα προχωρήσουμε».
Φώτο: Ευάγγελος Νικολαϊδης, ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής κι Αλληλέγγυας Οικονομίας (Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα