Κομοτηνή: 1-9-2018 ΕΡΤ Ενημέρωση

22:01 1/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς

Φωτο: Andrea Bonetti

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με παραγωγικούς φορείς από τη βόρεια Ελλάδα, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ως προς τη βόρεια Ελλάδα,

ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι εκεί βρίσκεται ο παραγωγικός κορμός της χώρας, σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, η μεταποίηση, τα logistics και οι οικονομικές σχέσεις με τις χώρες των Βαλκανίων. Επισήμανε ακόμη ότι ο ανασχηματισμός που έγινε αυτή την εβδομάδα έφερε στην Κυβέρνηση περισσότερους Υπουργούς και Υφυπουργούς από τη βόρεια Ελλάδα.

«Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση»
«Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ η απερχόμενη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως «η ενίσχυση και ενδυνάμωση της Βόρειας Ελλάδας είναι κρίσιμης σημασίας», στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η τελετή έγινε ενώπιον εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και οι δύο υφυπουργοί συγκινήθηκαν και η συγκίνηση αυτή φάνηκε με το «σπάσιμο» της φωνής λίγο πριν την ολοκλήρωση των ομιλιών τους.

Παιδεία
Για δεύτερη χρονιά «Η τσάντα στο σχολείο»
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιεί για δεύτερη (2) συνεχόμενη χρονιά τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο», μετά την εφαρμογή της στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-18. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων, η τσάντα των μαθητών/μαθητριών θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως την Δευτέρα για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Σύλλογοι
Γενική συνέλευση για τον γλυκό κόσμο
Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Ροδόπης «Γλυκός Κόσμος» θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση – Εκλογική διαδικασία, αύριο Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 κατά τις ώρες 10:00-14:00, στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής, Γ.Μαρασλή 1.

Πολιτισμός

Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει
Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχοντας στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2018, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην Σκηνή Νησάκι στην οδό Ορφέως και Πινδάρου (παπάκια) να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, «Μικροί Καλλιτέχνες… εν δράσει» Οι μικροί καλλιτέχνες (5-12 ετών) έρχονται σε επαφή με την έννοια της ομαδικής δημιουργίας και της εικαστικής έκφρασης. Σε ένα γόνιμο συνδυασμό και των δύο μαθαίνουν να εξασκούν δεξιότητες που ενισχύουν την προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική τους ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν νέες εικαστικές τεχνοτροπίες, ανακαλύπτουν τη χρήση υλικών και οξύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Θεατρική Παράσταση
Η παράσταση «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ» θα ανέβει στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής την Τετάρτη 5/9 στις 9:00μ.μ.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 2 ημεδαπών για παράβαση των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί ναρκωτικών και περί όπλων κατά περίπτωση
Συνελήφθησαν χθες (31-8-2018) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν και κατέσχεσαν από τις οικίες των δραστών και από εξωτερικό χώρο της μιας οικίας: 363 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. 64 συσκευασίες και 1 κυτίο με καπνό, συνολικού βάρους 2.124 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. 39 παρασκευασμένα τσιγάρα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκε επίσης στο εσωτερικό της οικίας του 68χρονου διαμορφωμένος χώρος – εργαστήριο, όπου βρέθηκαν πλήθος εργαλείων (πένσες, σφυριά, σιδερένιο χυτήριο – καλούπι, ζυγαριές, μεγεθυντικοί φακοί κ.α.), 9 μικρές πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 90,3 γραμμαρίων, 1 μικρή πλάκα από ασήμι βάρους 7 γραμμαρίων και 5 δαχτυλίδια, τα οποία κατασχέθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Αθλητικά
Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. & οι προπονητές του Π.Α.Σ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ καλούν όλους τους αθλητές (μικρούς & μεγάλους, για την έναρξη της νέας προπονητικής χρονιάς. «Θα είμαστε στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό ΑθλητικόΚέντρο της πόλης (Δ.Α.Κ.), δίπλα στην Αγία Σοφία όπου πλέον θα αποτελεί την έδρα της ομάδαςμας, για τις εγγραφές των μικρών μας πρωταθλητών, και για να σας ενημερώσουμε γιατους στόχους της νέας χρονιάς. Ο ΠΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝΚΟΜΟΤΗΝΗΣ για άλλη μια χρονιά θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει το όνομά του όπωςκάνει εδώ και 3 χρόνια από την ίδρυσή του. Αγάπη για τον στίβο, στοχευμένη προσπάθεια και φυσικά τα πρωταθλητάκια είναι η συνταγή της επιτυχίας μας. Ελάτε να προπονηθείτε με τους πρωταθλητές! Πληροφορίες καθημερινάαπό τις 18:00-20:00 και στο τηλ. 6974786528» αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Καιρός:
Αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 μέχρι 5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα