Κλίντον ή Τραμπ: Οι διάσημοι του Χόλιγουντ παίρνουν θέση

10:27 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν με ταχύτατους ρυθμούς καθώς στις 8 Νοεμβρίου οι Αμερικανοί πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον 45ο πρόεδρο και διάδοχο του Μπαράκ Ομπάμα. Σε αντίθεση με πολλές χώρες στο κόσμο όπου η πολιτική στήριξη των αστέρων είναι περισσότερο συγκρατημένη, οι διασημότητες του Χόλιγουντ τείνουν να είναι πιο «ανοιχτοί» στις δηλώσεις τους όσον αφορά την επιλογή τους για το ποιος θα πρέπει να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στις εκστρατείες και στην προώθηση του υποψηφίου τους.

Οι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον είναι η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, οι άνθρωποι με την μεγαλύτερη επιρροή. Άλλωστε, στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, δήλωσαν ανοιχτά την υποστήριξη τους οι Μέριλ Στριπ, Λένα Ντάνχαμ, Ελίζαμπεθ Μπάνκς και Αλίσια Κις. Ακόμα και η φαινομενικά πολιτικά απαθείς Κιμ Καρντάσιαν, ενέκρινε την Κλίντον όταν αποθανατίστηκε σε μια σέλφι μαζί με την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Μεταξύ άλλων, υποστηρικτές της Κλίντον δηλώνουν οι Τζορτζ Κλούνει, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπιγιονσέ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κέιτι Πέρι, Τζένιφερ Λόπεζ, Σάλμα Χάγεκ και Λε Μπρον Τζέιμς.

Στο στρατόπεδο Τραμπ, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος φαίνεται ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τους δικούς του διάσημους υποστηρικτές. Μετά την δήλωση υποστήριξης του πρώην μποξέρ Μαικ Τάισον, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «Όλοι οι σκληροί άντρες με υποστηρίζουν. Μου αρέσει».

Το πρώην μοντέλο του Calvin Klein, Αντόνιο Σαμπάτο Τζρ. έπλεξε το εγκώμιο του Τραμπ κατά την διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, ενώ η ηθοποιός Στέισι Ντας ισχυρίστηκε ότι μια κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει απαντήσεις σε θηριωδίες όπως στους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο. Ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί και ηθοποιός, Γιον Βόιτ, είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, όπως και ο πρώην μπασκετμπολίστας του NBA Ντένις Ρόντμαν αλλά και ο παλαιστής Χαλκ Χόγκαν.

@realDonaldTrump has been a great friend for many years. We don't need another politician, we need a businessman like Mr. Trump! Trump 2016

Dennis Rodman (@dennisrodman) July 24, 2015

Πηγή: Independent

Keywords