Κέρκυρα: Ξεκινούν οι επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ για τη διατήρηση θέσεων εργασίας

18:14 22/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι ξεκινά αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018».
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων, όπως προβλέπει η Δημόσια Πρόσκληση, έχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: είναι εκείνες που λειτουργούν εκτός της Διοικητικής Περιφέρειας Αττικής, έχουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. σε ισχύ, είναι εποχικές.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά.
Ωφελούμενοι είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι δικαιούνται επίδομα τακτικής ανεργίας κατά την έναρξη του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης , δηλαδή κατά την 1-11-2017.
Οι ωφελούμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα πρέπει να απασχολούνται την 31-10-2017, την προηγούμενη δηλαδή ημέρα της έναρξης του χρονικού διαστήματος της επιμήκυνσης (η οποία είναι η 1-11-2017), γιατί σκοπός του προγράμματος είναι η επιμήκυνση της απασχόλησης τους.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή ξενοδοχοϋπαλλήλων στο πρόγραμμα, οι οποίοι πριν την 1η Νοεμβρίου 2016 είχαν συνεχόμενη δωδεκάμηνη απασχόληση στην ίδια ή και σε άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Keywords