Κέρκυρα: Τοποθετήθηκε δεύτερος ογκολόγος στο νοσοκομείο

14:01 2/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη -ανάληψη καθηκόντων από τον δεύτερο ογκολόγο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, «Δίνεται με αυτό τον τρόπο οριστικό τέλος στα σενάρια που από το Φεβρουάριο, διακινούνταν από συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ομάδες, δημιουργώντας ανασφάλεια προς την κοινωνία της Κέρκυρας, περί απολύσεων της μοναδικής ογκολόγου και διακοπής θεραπειών των ασθενών. Δίνεται με αυτό τον τρόπο και σαφής απάντηση, στην αγωνία που κάποιοι επιμελώς θέλησαν να περάσουν σε ασθενείς και συνοδούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι η θέση της διοίκησης για

την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος είναι σαφέστατη και επιβεβαιώθηκε προ μηνός, όταν παρά τη βλάβη του μηχανήματος νηματικής ροής, κανένας ασθενής δεν κινδύνεψε ή ταλαιπωρήθηκε, καθώς η διάλυση των κυτταροστατικών, έγινε προσωρινά στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, από υπαλλήλους του νοσοκομείου μας. Πλέον έχουν τεθεί σε λειτουργία τόσο το μηχάνημα που παρουσίασε τη βλάβη, όσο και το παλαιότερο που προϋπήρχε παροπλισμένο επί χρόνια στο υπόγειο του νοσοκομείου, ώστε να μη ξανασυμβούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον. Θα υπενθυμίσουμε δεικτικά όμως, ότι αντίστοιχη βλάβη στις αρχές του 2015, είχε αφήσει το νοσοκομείο χωρίς θεραπείες επί 1, 5 μήνα. Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα της διακοπής των θεραπειών τότε, καμία αναστάτωση όμως δεν είχε προκληθεί στην κοινωνία από κομματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, όπως έγινε αυτή τη φορά, χωρίς μάλιστα λόγο.

Στο επόμενο διάστημα στόχος της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση μεταφοράς της μονάδας ειδικών θεραπειών σε κλειστή πτέρυγα του 3ου ορόφου, όπως ήδη έχει αποφασιστεί, η λειτουργία ολοκληρωμένης μονάδας διάλυσης στους νέους χώρους που έχουν προβλεφθεί, αλλά και η προκήρυξη μόνιμης θέσης παθολόγου-ογκολόγου που έχει ζητηθεί από το νοσοκομείο ως επείγουσα ανάγκη.

Με αφορμή τα ανωτέρω, επισημαίνουμε, ότι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας οφείλουν να στηρίζουν το νοσοκομείο και όχι να προσπαθούν να το αποδομήσουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με τις ελάχιστες ή και καθόλου αφορμές. Δε το ζητάμε πρώτη φορά: Το νοσοκομείο το έχουμε ανάγκη όλοι. Μη το χτυπάτε χωρίς λόγο!»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα