Κέρκυρα: Στα προβλήματα στη Β. Κέρκυρα αναφέρεται η ΔΗΜΤΟ Βορά της ΝΔ

12:31 10/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα προβλήματα που παρατηρούνται στην οδοποιία και την καθαριότητα αναφέρεται με ανακοίνωση της η Τοπική Οργάνωση βορείου τομέα της ΝΔ επισημαίνοντας ότι η Βόρεια Κέρκυρα εμφανίζει μια απαράδεκτη εικόνα, Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ως ΔΗΜΤΟ Βόρειου Τομέα Κέρκυρας σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στον Κερκυραίο πολίτη και συμπάσχουμε στο τεράστιο πρόβλημα του Νομού της Κέρκυρας που είναι η λείαν προβληματική αποκομιδή και επεξεργασία των απορριμμάτων. Επισημαίνουμε προς τους

υπεύθυνους, κατά πρώτο λόγο Δήμαρχο και Δημοτική αρχή, Περιφέρεια και Βουλευτές ότι θα πρέπει να προστατευθεί πάνω απ’ όλα η δημόσια υγεία αλλά και η οικονομία του Νησιού μας. Για πολλοστή φορά φέτος το όμορφο νησί μας και μέσα σε αυτό η Βόρεια Κέρκυρα εμφανίζει απαράδεκτη εικόνα λόγω του προαναφερόμενου προβλήματος. Η εικόνα με σωρούς από σκουπίδια γύρω από τους κάδους, αλλά και σε περιοχές έξω από τα χωριά μας και τις τουριστικές περιοχές με όγκους σκουπιδιών , δηλαδή ουσιαστικά αυτοσχέδιες χωματερές παραμένει δυστυχώς και ντροπιάζει όλους μας. Τίθεται θέμα ύψιστης ανάγκης για τον τόπο μας να προβούν οι ιθύνοντες του Δήμου και της Περιφέρειας σε αξιόπιστο σχεδιασμό για την επίλυση του προβλήματος, σε άμεσες υλοποιήσιμες ενέργειες και σε πρακτικούς τρόπους αποφυγής του κινδύνου που καραδοκεί ,ώστε να μην διανύσουμε όλο το καλοκαίρι με αυτήν την κατάσταση. Η Κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει να σταματήσει τα παιχνίδια και την απεμπόλιση ευθυνών και να αναλάβει τις ευθύνες της για όσα προεκλογικά υποσχέθηκε και τίποτα δεν έγινε!

Επίσης τεράστιο πρόβλημα του Δήμου μας και συγκεκριμένα του Βορείου Συγκροτήματος είναι η απαράδεκτη κατάσταση της οδοποιίας μας. Λακκούβες, κακοτεχνίες, δρόμοι παγίδες ατυχημάτων βρίσκονται σχεδόν σε όλο το δημοτικό δίκτυο. Ξεκινώντας από τη Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου και συγκεκριμένα ο δρόμος προς τη Τ. Κ. Πάγων είναι ένα συνεχές πρόβλημα(χειμώνα- καλοκαίρι).Αδιάβατος πλέον έχει καταστεί και ο δρόμος Ραχτάδων – Αρμενάδων και μη προσβάσιμος σε λεωφορείο της γραμμής. Αδιάβατος, επίσης και ο δρόμος από Ασπιωτάδες και Δάφνη προς παραλία Αγίου Γεωργίου. Ο κεντρικός δρόμος Καββαδάδων προς Σιδάρι χρήζει άμεσης επισκευής, ενώ έχουν γίνει ήδη ατυχήματα στην συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο και πολλοί άλλοι δρόμοι χρήζουν αποκατάστασης, όπως ο δρόμος στο Χελωνάρι – Βελονάδες. Ο δρόμος προς Αγραφούς, στη ΚΑΒΑ Μουζακίτη , ο δρόμος Βελονάδων προς Δημοτικό Σχολείο Αη- Λιά, ο κεντρικός δρόμος προς Αχαράβη καθώς και ο κεντρικός δρόμος προς Περίθεια και ο δρόμος προς τη Παλιά Περίθεια. Οι υπεύθυνοι της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής οφείλουν ν΄αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με σύνεση, προγραμματισμό, προτεραιοποίηση των αναγκών και ευσυνειδησία την οποία μέχρι τώρα δυστυχώς δεν διακρίνουμε. Ως ομάδα ΔΗΜΤΟ είμαστε εδώ για να επισημαίνουμε τα προβλήματα,να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, να διεκδικούμε λύσεις, να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα και δηλώνουμε πρόθυμοι για κάθε βοήθεια και συνδρομή που θα μας ζητηθεί για το κοινό καλό. Ευελπιστούμε το καλύτερο και αγωνιζόμαστε γι΄αυτό.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα