Κέρκυρα: Σχόλιο του Διοικητή του νοσοκομείου για το ογκολογικό

18:49 15/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση – σχόλιο εξέδωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας με αντικείμενο τα όσα δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σχετικά με το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνδικαλισμός χωρίς ουσία, δημοσιογραφία που δημιουργεί ανασφάλεια στους ασθενείς χωρίς λόγο.
Είναι τουλάχιστον περίεργο να προτείνει κάποιος συνδικαλιστής, δημόσια ως λύσεις, όσα προγενέστερα έχουν ήδη αποφασιστεί να γίνουν, σε σχέση με το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου:
Συγκεκριμένα:
–Στις 10 Απριλίου 2018 έγινε το αίτημα από τη διοίκηση, για την κατεπείγουσα προκήρυξη μόνιμης

θέσης ογκολόγου, ως πρώτη ανάγκη μεταξύ των υπόλοιπων ειδικοτήτων.
–Στις 7 Μαΐου 2018 έγινε το αίτημα της διοίκησης, για την άνοιγμα δεύτερης θέσης επικουρικού ογκολόγου, επιπλέον της υπάρχουσας.
–Στις 12 Ιουνίου 2018 ελήφθη η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, για τη δημιουργία μονάδας διάλυσης σκευασμάτων και χώρου νοσηλείας, στον 3ο όροφο του νοσοκομείου ή σε όποια άλλη κλειστή πτέρυγα, κρίνει η τεχνική υπηρεσία ως καταλληλότερη για τη δημιουργία μονάδας διάλυσης. Επί τούτου μάλιστα έγινε αίτημα για δωρεά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από την υπεύθυνη φαρμακοποιό.
H εντυπωσιακή αν μη τι άλλο, συνδικαλιστική πρακτική, να προτείνονται με δελτίο τύπου στις 14 Ιουνίου ως λύσεις, όσα ήδη προγενέστερα έχουν αποφασιστεί από τη διοίκηση, επιβεβαιώνει ότι στο νοσοκομείο κάποιοι προσπαθούν να παραμείνουν στην επικαιρότητα, χωρίς να έχουν κάτι ουσιώδες να πουν. Απορούμε βέβαια που ως υψηλά ιστάμενο τοπικό πολιτικό στέλεχος επί χρόνια, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, δεν είχε προτείνει νωρίτερα τις λύσεις αυτές στους πολιτικούς του προϊσταμένους…
Όσο για τους δημοσιογράφους που με δημοσιεύματα με βαρύγδουπους τίτλους όπως «Χημειοθεραπεία στις καρέκλες! Αδιανόητες εικόνες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας», ή μέσω βραδινής τηλεοπτικής εκπομπής, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, για δήθεν ανεπαρκείς συνθήκες νοσηλείας στο συγκεκριμένο τμήμα, έχουμε μόνο να τους κοινοποιήσουμε, τα όσα οι ίδιοι οι θεράποντες ιατροί του τμήματος τονίζουν σε σχετικό έγγραφο τους:
1)«Στο νοσοκομείο μας και συγκεκριμένα στο τμήμα ειδικών θεραπειών, ακολουθείται η βέλτιστη πρακτική για τις θεραπείες ασθενών. Οι θεράποντες ιατροί κρίνοντας πάντα με βάση τη βαρύτητα της κατάστασης του ασθενούς, του χρόνου χορήγησης της θεραπείας του και των τυχόν πιθανών παρενεργειών αυτής αποφασίζουν την έγχυση της είτε επί κλίνης είτε καθήμενοι σε ειδική καρέκλα».
2)«Σε όλα τα τμήματα βραχείας νοσηλείας όλων των ογκολογικών νοσοκομείων πανελλαδικά και παγκοσμίως υφίσταται η ανωτέρω διάρθρωση δηλαδή νοσηλευτικές κλίνες και ειδικές καρέκλες.»
Δε μπορούμε φυσικά να αφήσουμε ασχολίαστο, ότι το σχετικό δημοσίευμα που κατακρίνει το νοσοκομείο για χημειοθεραπεία σε καρέκλες, έχει ως φωτογραφία μια ξενόγλωσση εικόνα, χημειοθεραπείας όπου ο ασθενής βρίσκεται σε ειδική καρέκλα!!, επιβεβαιώνοντας πλήρως, τα όσα λένε οι γιατροί του τμήματος. Είναι προφανές ότι στους συντάκτες τέτοιων δημοσιευμάτων, η έκκληση των φορέων του τόπου, να μη χτυπιέται το νοσοκομείο χωρίς λόγο και η Κέρκυρα κατ’ επέκταση, δεν έχει ανταπόκριση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα