Κέρκυρα: Ρεαλισμός και συνεργασία οι προτάσεις για την βελτίωση του τουρισμού

13:48 1/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μελέτη για την «Στρατηγική Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος» εκπόνησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Κύριες προϋποθέσεις για τη βελτίωση του τουρισμού τα επόμενα τρία χρόνια είναι η στόχευση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η συνεργασία των τοπικών φορέων
Σε συγκεκριμένες στοχεύσεις οφείλει να καταλήξει η πολιτική και επιχειρηματική κοινότητα των Ιονίων Νησιών αφού διαμορφώσει ρεαλιστικούς στόχους και στη συνέχεια να προχωρήσει σε στοχευμένη διαφήμιση.
Οι τρεις χώρες που τροφοδοτούν τουριστικά τα Ιόνια είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία ενώ αυξάνεται εντυπωσιακά το τουριστικό ρεύμα

από την Πολωνία. Το ζητούμενο, κατά συνέπεια, είναι η ποσοστιαία αύξηση από νέες αγορές αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί με στοχευμένη διαφήμιση για συγκεκριμένο προϊόν. Όπως τόνισε ο Τεχνικός σύμβουλος της ΠΙΝ Γιώργος Δρακόπουλος, για να είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι θα πρέπει να δοθεί πρωτεραιότητα στις πόλεις με τις οποίες υπάρχει αεροπορική σύνδεση. Αν για παράδειγμα επιλεγεί ο περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός τότε θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές σε περιπατητικά και ποδηλατικά μονοπάτια και στη συνέχεια η διαφήμιση να γίνει σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.
Αντίστοιχες παρουσιάσεις θα γίνουν στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο. Τα συμπεράσματα αναμένεται να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές σε όλους τους φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού, για την περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα