Κέρκυρα: Να στηριχθεί ο γαμήλιος τουρισμός

13:02 18/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλίες ανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΕΤΚΚ Περικλής Κατσαρός προκειμένου να υποστηριχθεί ο γαμήλιος τουρισμός στην Κέρκυρα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «μια από τις πιο προσοδοφόρες μορφές εναλλακτικού τουρισμού είναι ο γαμήλιος τουρισμός, όπου η Κέρκυρα αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας, αφού κάθε χρόνο προσελκύει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό γάμων, τόσο από το εσωτερικό,

όσο και από το εξωτερικό, προσελκύοντας γνωστά ονόματα της show biz και του επιχειρείν.
Παρά ταύτα δεν λείπουν και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούν προσκόμματα στην απρόσκοπτη και δυναμική ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού. Ένα από αυτά τα προβλήματα, για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί, τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που επέλεξαν το νησί μας για να βιώσουν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους, όσο και από τα τουριστικά γραφεία που προωθούν την συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, είναι το ωράριο για τα μουσικά όργανα. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο η μουσική πρέπει να σταματάει στις 23.00, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος αυστηρού προστίμου, σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ( ΟΕΤΚΚ ) Περικλής Κατσαρός, αφού δέχθηκε αρκετά παράπονα, από τους επαγγελματίες και τους συναδέλφους του, οι οποίοι επεσήμαναν το πρόβλημα, είχε σειρά επαφών τόσο με τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, όσο και με τους Αντιδημάρχους Τουρισμού Βασίλη Καββαδία και Ποιότητας Ζωής Άρη Μπαλή και τους ζήτησε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να υπερκερασθεί το πρόβλημα και να απαλειφθεί ο κίνδυνος διαμαρτυριών και παραπόνων, που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν προσκόμματα στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης θεματικής μορφής ποιοτικού τουρισμού.
Από την πλευρά τόσο του Δημάρχου, όσο και των αρμόδιων Αντιδημάρχων, το πρόβλημα έγινε απολύτως κατανοητό και υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα επιχειρηθεί να τροποποιηθεί το υπάρχουν πλαίσιο με κανονιστική πράξη, ώστε δυνητικά να παρέχεται η δυνατότητα να επιμηκυνθεί σε λογικά όρια η χρήση της μουσικής. Αυτό είναι περισσότερο εύκολο σε περιοχές εκτός του ιστορικού κέντρου, το οποίο λόγω της ένταξης του στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της Ουνέσκο, υπόκειται σε δεσμευτικές διατάξεις.
Η ΟΕΤΚΚ θα παρακολουθήσει την εξέλιξη των πραγμάτων, όσον αφορά την υλοποίηση των δεσμεύσεων εκ μέρους της δημοτικής αρχής και αν χρειασθεί θα επανέλθει».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα