Κέρκυρα: Κάλεσμα στήριξης στους κατάλληλους υποψήφιους ευρωβουλευτές από τη Μ. Σπυράκη

09:52 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ
Εκδήλωση στην οποία μίλησε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου, Μαρία Σπυράκη, διοργάνωσε η ΝΟΔΕ του κόμματος το βράδυ του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Το παρών τους έδωσαν κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς και ψηφοφόροι της Ν.Δ., ενώ η υποψήφια μοίρασε βιβλίο στο οποίο αναφέρεται η πολιτική της δράση

για την ευρωβουλευτική θητεία που λήγει τον άλλο μήνα.

Στην ομιλία της η κα Σπυράκη ανέφερε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα πρέπει να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά παράλληλα θα πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα: «Ο πήχης δεν είναι ο ίδιος με το παρελθόν, καθώς ο πήχης είναι το αύριο», τόνισε καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες των Ευρωεκλογών και να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας ωστόσο αυτούς που θεωρούν ότι έχουν να δώσουν κάτι όσον αφορά τις επιδιώξεις της χώρας μας στην Ευρώπη.
Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι δεν εκμεταλλεύεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια που είναι διαθέσιμα για πολλά πράγματα αναπτυξιακά που θα μπορούσαν να γίνουν στη χώρα μας, όπως την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αίθουσας του Επιμελητηρίου που θα μπορούσε να γίνει φιλική για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για να βρει τα κονδύλια αυτά για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο.
Για τα σκουπίδια, υπογράμμισε ότι υπάρχουν χωριά σε όλη την Ευρώπη που ακολουθούν πολιτική no-waist, δηλαδή εκμεταλλεύονται όλο τον όγκο των απορριμμάτων που παράγουν είτε για την παραγωγή ενέργειας ή για άλλα αποτελέσματα, την ώρα που η κατάσταση στην Κέρκυρα είναι η γνωστή με την πολύ αρνητική εικόνα για το νησί.
Ανέφερε επίσης ότι εντυπωσιάστηκε από την επίσκεψή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν απορροφά ευρωπαϊκά κονδύλια για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει πως την ώρα που κλείνει την πόρτα σε κάθε δημιουργική ιδέα, χρηματοδοτεί την ταινία του Κώστα Γαβρά με την ιστορία του Βαρουφάκη για την άβυσσο της καταστροφής στην οποία οδηγηθήκαμε και ξεχνά να χρηματοδοτήσει την ψηφιοποίηση του αετώματος της Αρτέμιδος.
Στην εκδήλωση απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ο πρώην βουλευτής Στέφανος Γκίκας ο οποίος αναφέρθηκε στην γεωπολιτική κατάσταση και συγκυρία, για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας μας που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την τροφοδότηση της Ευρώπης και τις αντιδράσεις που αναμένονται από Ρωσία και άλλες χώρες, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα