Κέρκυρα: Η «Κερκυραϊκή Συμμαχία» στο ΤΕΕ Κέρκυρας

13:16 9/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καρύδης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ επισκέφτηκαν το Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νίκο Τρίαντο και μέλη αυτής, πραγματοποιώντας μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου «Από την ανταλλαγή θέσεων και τεκμηριωμένων εκτιμήσεων, προέκυψε σημαντική σύγκλιση απόψεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κορυφαίων προβλημάτων του νησιού

και της πόλης, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η πολιτική προστασία και το κυκλοφοριακό.

Για το πρώτο υπήρξε η κοινή εκτίμηση πως η λύση του προβλήματος των απορριμμάτων απαιτεί ενιαία για ολόκληρο το νησί αντιμετώπιση, ανεξάρτητα από τη διοικητική διαίρεση του Δήμου. Όλες οι υπάρχουσες δομές του νησιού πρέπει ν’ αξιοποιηθούν με τρόπο περιβαλλοντικά ορθό και σύννομο, σύμφωνα με τον Εθνικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Συμφωνήθηκε πως είναι απόλυτα αναγκαία η μέριμνα για την πολιτική προστασία του Δήμου και ειδικότερα η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης της Πυροσβεστικής στις εισόδους και εξόδους της Παλιάς Πόλης προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατάσβεση τυχόν εκδηλωθείσας πυρκαγιάς ώστε ν΄ αποφευχθεί έγκαιρα η εξάπλωσή της.

Παράλληλα απαιτείται άμεση αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος της πόλης της Κέρκυρας, της αξιοποίησης των περιφερειακών χώρων στάθμευσης και της μείωσης του φόρτου που επιφέρουν στο κέντρο της πόλης βαρέα οχήματα παντός είδους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καρύδης αφού ευχαρίστησε τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύει στην επίλυση των σοβαρών ζητημάτων της Κέρκυρας, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θεωρεί τις παρεμβάσεις της ιδιαίτερα πολύτιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες και ότι ο ίδιος θα έχει σε προτεραιότητα τη συνεργασία του με το ΤΕΕ».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα