Κέρκυρα: ΔΕν εμποδίζει η ΠΙΝ τις μεγάλες επενδύσεις του Κατάρ στο Ιόνιο

14:20 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κανένα εμπόδιο δεν έχει φέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην επενδυτική προσπάθεια που κάνουν μεγάλες εταιρείες, με έδρα το Λίβανο, συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το νησάκι Οξιά στις Εχινάδες νήσους, ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων αλλά και υπονοούμενα που άφησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Σπύρου ότι εμποδίζει τις μεγάλες επενδύσεις στο Ιόνιο από ιδεοληψία, τόνισε ότι η Οξιά αποτελεί μέρος του βιοτόπου των εκβολών του Αχελώου και Μεσολογγίου,

έχει πολλούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς που ρυθμίζονται από το σχετικό ΠΔ εδώ και 15 χρόνια. Μάλιστα ανέφερε ότι δήλωσε έκπληκτος όταν, όπως είπε, ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς φαίνεται να υποσχέθηκε στον Εμίρη του Κατάρ ότι θα έχει τη δυνατότητα να χτίσει εκεί, όταν ήταν γνωστό σε όλους ότι στην Οξιά μόνο η κατασκευή περιπτέρων παρατήρησης επιτρέπεται να κατασκευαστούν.
Σε ότι αφορά την έκταση των 15.000 στρεμμάτων, στο Ναυάγιο της Ζακύνθου είπε ότι οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποια ακριβώς ιδιοκτησία αγόρασαν διότι στην περιοχή, που θεωρούν δική τους, υπάρχουν ιδιοκτησίες πολιτών και της Μητρόπολης Ζακύνθου που καταπατώνται.
Σχετικά με την επένδυση των ιδίων εταιρειών στο Μιραμάρε της Κέρκυρας ο κος Γαλιατσάτος τόνισε ότι δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα εκτός από τα προβλήματα με τους εργαζόμενους για τα οποία μεσολάβησε στην εταιρεία, που όμως του δήλωσε ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία. Κατά τα άλλα, η συνεργασία τόνισε ότι είναι τόσο καλή ώστε του ζήτησαν να γίνει και ένα δημόσιο έργο στην περιοχή για το οποίο συμφώνησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα