Κέρκυρα: Αυτοψία του ΙΓΜΕ στον Ακροκέφαλο

18:23 16/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του ΙΓΜΕ πραγματοποίησε αυτοψία για την επαναξιολόγηση εδαφικών υποχωρήσεων στην περιοχή Ακροκέφαλου Κέρκυρας. Η αυτοψία αφορούσε στην επανεξέταση παλαιάς (2008) εδαφικής υποχώρησης στην περιοχή καθώς και δεύτερης η οποία εκδηλώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και η οποία επηρέασε το οδικό δίκτυο. Την επόμενη ημέρα, 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή

του Δημάρχου, Κώστα Νικολούζου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέα Γουλή, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και του κλιμακίου του ΙΓΜΕ. Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τα ευρήματα της αυτοψίας και συζητήθηκαν οι βέλτιστοι τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τις εδαφικές υποχωρήσεις.

Συμφωνήθηκαν να δρομολογηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
Διεξαγωγή γεωφυσικής έρευνας από το ΙΓΜΕ στην περιοχή εκδήλωσης της εδαφικής υποχώρησης του Ιανουαρίου 2018 με σκοπό τον εντοπισμό τυχόν υπόγειων εγκοίλων και την εκτίμηση της επικινδυνότητας του φαινομένου. Έως την ολοκλήρωση της έρευνας αναστολή λειτουργίας της υδρογεώτρησης πλησίον της εδαφικής υποχώρησης και διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πληγέν τμήμα του οδικού δικτύου.
Οργάνωση Ημερίδας από τον Δήμο με τη συμμετοχή του ΙΓΜΕ για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.
Κατάρτιση από το ΙΓΜΕ πρότασης ερευνητικού προγράμματος για την καταγραφή παρόμοιων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή και εκτίμηση της επικινδυνότητας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα