Καβάλα: Σύλληψη δύο Γερμανών με 100 κιλά κάνναβης

14:13 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, φυτεία με 81 δενδρύλλια και εξοπλισμό για την αποξήρανση, την επεξεργασία και τη συσκευασία της κάνναβης συνελήφθησαν δύο Γερμανοί σε περιοχή των Πηγών Καβάλας. Όπως εκτιμά η αστυνομία, στόχος ήταν η εξαγωγή των ποσοτήτων αυτών στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι, στις Πηγές Καβάλας και σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, ένα αγρόκτημα και ένα σπίτι, πλήρως εξοπλισμένα για την καλλιέργεια, την αποξήρανση, την επεξεργασία και τη

συσκευασία κάνναβης.
Από την ενδελεχή έρευνα στο εσωτερικό του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν διαμορφώσει και εξοπλίσει κατάλληλα τους χώρους του, για την αποξήρανση της κάνναβης και την μετέπειτα επεξεργασία της.
Εντός του αγροκτήματος, εντοπίσθηκε φυτεία 80 δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και ένα πλήρες σύστημα άρδευσης, που είχαν εγκαταστήσει οι συλληφθέντες για να ποτίζουν την φυτεία, το οποίο αποτελούνταν από ηλεκτρογεννήτρια, αντλία νερού και αρδευτικούς σωλήνες.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε εξοπλισμός κατάλληλος για την συσκευασία της κάνναβης, μεγάλος αριθμός αεροστεγών συσκευασιών με ακατέργαστη κάνναβη, καθώς επίσης ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης έτοιμη προς τυποποίηση σε συσκευασίες.
Από το εσωτερικό του σπιτιού και το αγρόκτημα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 100 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 81 δενδρύλλια κάνναβης και 1 περίπου κιλό κατεργασμένης κάνναβης.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή των Πηγών Καβάλας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας, ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.
Από την προανάκριση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε ότι οι δύο δράστες σκόπευαν να εξάγουν την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης, καθώς και την υπόλοιπη που θα αποκόμιζαν από τα καλλιεργούμενα δενδρύλλια, στη Γερμανία.
Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου Καβάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα